Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Bajaga - Dobro jutro

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bajaga - Dobro jutro
    2. Nina Badrić - Rekao Si
    3. Zana - Vojna pošta
    4. Gibonni - Mirakul
    5. Prljavo Kazalište - 17 ti je godina tek
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Milan Bujaković - Sreda - Mojih 50
    2. 3. jun - 1 - Dodir noći
    3. 3. jun - 2 - Dodir noći
    4. 3. jun - 3 - Dodir noći
    5. Milan Bujaković - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Recept za banana hleb Recept za banana hleb

    Ovaj recept je danas ubedljivo najtraženiji na internetu. Ako niste imali priliku da probate čuveni banana hleb, obavezno ga sačuvajte i spremite već danas.

    Domaći humus sa patlidžanom Domaći humus sa patlidžanom

    Mnogi od nas su već odavno uvrstili humus u svoju ishranu, a poslednjih godina na rafovima prodavnica možemo pronaći razne njegove varijante i ukuse – od klasičnog, preko onog sa cveklom, pa sve do pikantnijih kombinacija. Ipak, domaći humus ima posebnu punoću ukusa koju je teško nadmašiti, a varijanta sa pečenim patlidžanom donosi dodatnu dimenziju.

  • Zdravlje
    Hrana koja reguliše holesterol! Hrana koja reguliše holesterol!

    Dijeta može da igra važnu ulogu u snižavanju holesterola. Evo nekih namirnica za poboljšanje holesterola i zaštitu srca.

    Koliko koraka dnevno je potrebno da neutralizujete štetne efekte sedenja? Koliko koraka dnevno je potrebno da neutralizujete štetne efekte sedenja?

    Verovatno ste čuli da bi odrasli trebalo da pređu 10.000 koraka dnevno. Ovaj univerzalni savet pruža jasnu poruku, ali ne uzima u obzir raznolikost ljudskih stilova života i fizičkih predispozicija.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Egzotična destinacija koja sve više privlači pažnju: Karipsko ostrvo sa tirkiznim morem Egzotična destinacija koja sve više privlači pažnju: Karipsko ostrvo sa tirkiznim morem

    Za sve one koji vole egzotična putovanja i traže novu destinaciju za letnji odmor, jedno karipsko ostrvo posebno se izdvaja ove godine – Kurasao. Prema najnovijem izveštaju Google Flights za letnju sezonu 2025, Kurasao je proglašen za najbrže rastuću međunarodnu destinaciju u pretragama.

    Saveti za uspešno i praktično pakovanje Saveti za uspešno i praktično pakovanje

    Sezona letovanja upravo počinje i trajaće do oktobra. Bez obzira na to kada ste planirali letovanje saveti za lako i praktično pakovanje stvari će vam sigurno biti od koristi.

  • Preporučujemo
    Prirodni napitak koji daje parketu sjaj bez dodatnog ribanja Prirodni napitak koji daje parketu sjaj bez dodatnog ribanja

    Održavanje parketa može biti zamorno, ali postoji jednostavno i prirodno rešenje koje može uštedeti vreme i trud. U pitanju je crni čaj, koji sadrži taninsku kiselinu korisnu za blago čišćenje drvenih površina, kao i polifenole koji deluju antibakterijski.

    Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje

    Cimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.38 117.20 118.02
    CHF 124.47 125.35 126.22
    USD 101.98 102.70 103.42
  • Povezani članci
  • Domaći humus sa patlidžanom

    Mnogi od nas su već odavno uvrstili humus u svoju ishranu, a poslednjih godina na rafovima prodavnica možemo pronaći razne njegove varijante i ukuse – od klasičnog, preko onog sa cveklom, pa sve do pikantnijih kombinacija. Ipak, domaći humus ima posebnu punoću ukusa koju je teško nadmašiti, a varijanta sa pečenim patlidžanom donosi dodatnu dimenziju.




    03-06-2025 | 13:12 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Yaroshenko


    Sastojci:

    1 srednji patlidžan

    400 g skuvanih ili konzerviranih leblebija
    2 kašike tahinija
    2–3 kašike limunovog soka
    1–2 čena belog luka
    2–3 kašike maslinovog ulja
    so po ukusu

    prstohvat kumina ili dimljene paprike (po želji).


    Priprema:


    Patlidžan se peče u rerni na 200°C oko 30–40 minuta, dok potpuno ne omekša i koža ne potamni, a zatim se ostavi da se prohladi, oljušti i izdvoji mu se meso. U blenderu se sjedine meso pečenog patlidžana, leblebije, tahini, limunov sok, beli luk, maslinovo ulje, so i začini, pa se sve miksuje dok se ne dobije glatka i kremasta masa. Po potrebi se doda malo vode ili još limunovog soka da bi se dobila željena tekstura. Humus se servira hladan, preliven s malo maslinovog ulja i posut začinima po želji, a odlično se slaže s pita hlebom, svežim povrćem ili kao namaz.

    PRIJATNO!

     

  • Pročitajte i...
    Zdrave BADEM kuglice Zdrave BADEM kuglice

    Ako ne možete da odolite slatkišima, a želite da redukujete težinu ili da jednostavno unesete promene u svoj život i hranite se zdravije, birajte zdrave, sirove i jednostavne varijante deserta koje su podjednako ukusne ako industrijski slatkiši ili kolači prepuni šećera.

    Tortilje Meksička tortilja

    Savršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.

    Krompir Krompir sa slaninom i belim lukom

    Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.

    Salata sa junetinom i cveklom Salata sa junetinom i cveklom

    Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: