Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Boris Rezak - Gospodska Ulica

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
Zvezde
  • Jovan Maljoković premijerno na 36. Jazz Fest Valjevo Jovan Maljoković premijerno na 36. Jazz Fest Valjevo

    Poznati srpski džez saksofonista, kompozitor i aranžer Jovan Maljoković održaće koncert 26. decembra u 21h na zvaničnom YT kanalu festivala Jazz Fest Valjevo. Jedan od najplodnijih autora u Srbiji će te večeri premijerno izvesti numere sa svog novog albuma „Reka života“ u okviru 36. JAZZ festivala Valjevo, koji će ove godine prvi put biti održan online.

  • Novi album Ramba Amadeusa Novi album Ramba Amadeusa

    Rambo Amadeus predstavio je novi album naziva Brod budala.

  • Jelena Gavrilovic i Vujke odabrani za obeležavanje Danteovog jubileja na srpskom jeziku Jelena Gavrilovic i Vujke odabrani za obeležavanje Danteovog jubileja na srpskom jeziku

    Italijanski institut za kulturu u Beogradu obaveštava da je povodom predstojećeg obeležavanja 700 godina od smrti Dantea Aligijerija (Firenca, 1265 – Ravena, 1321), Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije, u saradnji sa Opštinom Ravena i Teatrom dele Albe/Ravena Teatrom, priredilo audio-knjigu „Od mračne šume do Raja: put kroz Božanstvenu komediju Dantea Aligijerija na trideset i tri jezika” posvećenu jednom od najznačajnijih književnih dela svih vremena.

  • Rundek: Kako vam se dopada Brisani prostor? Rundek: Kako vam se dopada Brisani prostor?

    Muzičar Darko Rundek pozvao je publiku da na njegovoj zvaničnoj Facebook strani napišu šta misle o upravo objavljenom dvostrukom EP-iju Rundeka & Ekipe "Brisani prostor".

  • Anita Popović: Muzička posveta čuvenoj pesnikinji Anita Popović: Muzička posveta čuvenoj pesnikinji

    Kantautorka Anita Popović, publici poznata i samo kao Anita, predstavila je numeru Karavan putuje koju je komponovala na tekst čuvene Maje Perfiljeve. U razgovoru za Naxi portal, Anita otkriva kako je došlo do susreta sa čuvenom pesnikinjom koja je napisala neke od najvećih hitova grupe Indexi, Zdravka Čolića i Bijelog dugmeta.

  • Preminuo Tihomir Arsić Preminuo Tihomir Arsić

    Tihomir Tika Arsić, pozorišni, filmski i televizijski glumac i producent preminuo je danas u 64. godini posle duge i teške bolesti, saopšteno je iz Narodnog pozoriša, čiji je bio stalni član.

  • Otkazan koncert Nick Cave and The Bad Seeds u Beogradu Otkazan koncert Nick Cave and The Bad Seeds u Beogradu

    Usled pogoršanja situacije izazvane pandemijom, menadžement benda Nick Cave and The Bad Seeds doneo je odluku da otkaže svoju svetsku turneju u 2021. godini u okviru koje je trebalo da se održi i koncert 15. maja u beogradskoj Štark Areni.

  • Kad se ukrste najbolji vokali današnjice Kad se ukrste najbolji vokali današnjice

    Sezona je praznika, te se nastavlja tradicija da neke od najvećih muzičkih zvezda predstavljaju njihove verzije dobro poznatih pesama ili novih autorskih u duhu praznika.

  • Miloš Biković u filmu na SCI FI kanalu Miloš Biković u filmu na SCI FI kanalu

    Jedan od najpoznatijih glumaca sa ovih prostora, Miloš Biković, igra jednu od vodećih uloga u ruskom naučnofantastičnom filmu "Koma" koji će biti prikazan kod nas na kanalu SCI FI 17. decembra u 21.00, navodi se u saopštenju.

  • Nagrade za Anicu Dobru i Dragana Petrovića Peleta Nagrade za Anicu Dobru i Dragana Petrovića Peleta

    Sinoć je zatvoren 19. Pozorišni festival „Dani komedije“ u Bijeljini, a Anica Dobra i Dragan Petrović Pele su poneli nagrade za najbolje glumicu i glumca, saopštava Zvezdara tetar.

  • Prvi put u istoriji srpski film u trci za Zlatni globus Prvi put u istoriji srpski film u trci za Zlatni globus

    Film Dara iz Jasenovca, srpski kandidat za Oskara, američki distributeri kandidovali su i za nagradu Zlatni globus.

  • Izabran srpski kandidat za nagradu Oskar Izabran srpski kandidat za nagradu Oskar

    Komisija u sastavu Dobrivoje Tanasijević - Dan Tana (član Američke akademije filmske umetnosti i nauke, član komisije po predlogu FCS-a) Miroslav Lekić (ispred Udruženja filmskih umetnika Srbije), dr Ivana Kronja i Tanja Bošković (po predlogu AFUN-a), Sandra Perović (ispred Upravnog odbora FCS-a), Dara Džokić (ispred Udruženja filmskih glumaca Srbije) i Dejan Lutkić (po predlogu FCS-a), odabrala je film „Dara iz Jasenovca“ reditelja Predraga Antonijevića za predstavnika Srbije u trci za 93. nagradu Američke akademiјe filmske umetnosti i nauke – Oskar, u kategoriјi za naјbolji međunarodni film (International Feature Film Award).