-
Poslednjih 5 pesama
- Neki To Vole Vruće - California
- Yu Rock Misija - Za milion godina
- U Škripcu - Izgleda Da Nismo Sami
- Leb i Sol - Cukni Vo Drvo
- Željko Samardžić - Pokazi mi sta znas
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
-
Zdravlje
Moć maline: Letnje voće koje može da učini čuda za vaše zdravlje!
Maline sadrže malo ugljenih hidrata, a bogate su vlaknima, što ih čini odličnim izborom za većinu ljudi. Njihove zdravstvene prednosti su brojne, a kako sezona kratko traje, bila bi šteta ne iskoristiti je.
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
-
-
Putovanja
Putovanja zbog koncerata sve su popularnija, a evo koji gradovi prednjače!
Putovanja na koncerte i muzičke festivale – poznata kao gig-tripping – već neko vreme su jedan od izraženijih trendova u turizmu. Predviđa se da će tržište „muzičkog turizma“ do 2030. godine dostići vrednost od gotovo 263 milijarde dolara.
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
-
Preporučujemo
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.04 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 100.90 101.61 102.32
-
Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu!
Limun nije voće koje se kvari preko noći, ali ako se drži na sobnoj temperaturi, obično traje oko nedelju dana. I dok se i dalje može iskoristiti za čišćenje kada počne da omekšava, postoji mnogo jednostavniji način da mu produžite svežinu - i to bez mnogo muke.
16-06-2025 | 11:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Kerdkanno
Najefikasnije rešenje je da limun držite u frižideru. Ali ne bilo gde – najbolje je da ga spakujete u zatvorenu plastičnu kesu ili hermetičku posudu i stavite u fioku za povrće. Na taj način može ostati svež i do četiri nedelje.
Važno je izbegavati držanje limuna u činiji sa drugim voćem, posebno sa jabukama i bananama. Ta voćka ispuštaju etilen – gas koji ubrzava zrenje i kvarenje. U takvom okruženju limun brzo gubi kvalitet i postaje neupotrebljiv, kako za ishranu, tako i za čišćenje.
Ako vam nedostaje mesta u frižideru, limun možete iseći na polovine ili kriške, pa ih čuvati u zatvorenoj kesici ili posudi. Ovako pripremljeni delovi limuna trajaće oko 5 do 7 dana u frižideru. Još bolja opcija je da ih dodatno zamotate u plastičnu foliju jer se u tom slučaju neće lako osušiti.
Za još dužu upotrebu, limun možete zamrznuti – ceo ili isečen. U tom slučaju, prvo ga dobro operite i osušite. Ako sečete na kriške, uklonite koštice i rasporedite komade na papir za pečenje kako se ne bi slepili prilikom zamrzavanja. Nakon toga, sve stavite u kesu za zamrzavanje. U zamrzivaču limun može da stoji i do četiri meseca. Kada vam zatreba, dovoljno je da ga na nekoliko minuta ubacite u posudu s vodom da se odledi.
Na ovaj način limun će vam uvek biti pri ruci – bilo za limunadu, začinjavanje jela, ili brzo osveženje. -
Pročitajte i...
Kako da osvežite dom bez hemije? Prirodni načini za uklanjanje ustajalog mirisa
Miris doma ima veliki uticaj na raspoloženje, osećaj čistoće i celokupnu atmosferu u prostoru. Umesto da koristite komercijalne osveživače vazduha koji često sadrže štetne hemikalije, postoje jednostavna i potpuno prirodna rešenja koja mogu biti jednako efikasna, a pritom i prijatnija za svakodnevnu upotrebu.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: