-
Poslednjih 5 pesama
- Babe - Ko me ter'o
- Galija - Još uvek sanjam
- Sergej Ćetković - 25. Sat
- Poslednja igra leptira - Grudi Balkanske
- Tijana Bogicevic - Zovi Me Kad Ti Se Place
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Zdravlje
Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima
Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.87 102.58 103.30
-
Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu!
Limun nije voće koje se kvari preko noći, ali ako se drži na sobnoj temperaturi, obično traje oko nedelju dana. I dok se i dalje može iskoristiti za čišćenje kada počne da omekšava, postoji mnogo jednostavniji način da mu produžite svežinu - i to bez mnogo muke.
16-06-2025 | 11:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Kerdkanno
Najefikasnije rešenje je da limun držite u frižideru. Ali ne bilo gde – najbolje je da ga spakujete u zatvorenu plastičnu kesu ili hermetičku posudu i stavite u fioku za povrće. Na taj način može ostati svež i do četiri nedelje.
Važno je izbegavati držanje limuna u činiji sa drugim voćem, posebno sa jabukama i bananama. Ta voćka ispuštaju etilen – gas koji ubrzava zrenje i kvarenje. U takvom okruženju limun brzo gubi kvalitet i postaje neupotrebljiv, kako za ishranu, tako i za čišćenje.
Ako vam nedostaje mesta u frižideru, limun možete iseći na polovine ili kriške, pa ih čuvati u zatvorenoj kesici ili posudi. Ovako pripremljeni delovi limuna trajaće oko 5 do 7 dana u frižideru. Još bolja opcija je da ih dodatno zamotate u plastičnu foliju jer se u tom slučaju neće lako osušiti.
Za još dužu upotrebu, limun možete zamrznuti – ceo ili isečen. U tom slučaju, prvo ga dobro operite i osušite. Ako sečete na kriške, uklonite koštice i rasporedite komade na papir za pečenje kako se ne bi slepili prilikom zamrzavanja. Nakon toga, sve stavite u kesu za zamrzavanje. U zamrzivaču limun može da stoji i do četiri meseca. Kada vam zatreba, dovoljno je da ga na nekoliko minuta ubacite u posudu s vodom da se odledi.
Na ovaj način limun će vam uvek biti pri ruci – bilo za limunadu, začinjavanje jela, ili brzo osveženje. -
Pročitajte i...
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: