-
Poslednjih 5 pesama
- Generacija 5 - Najjaci ostaju
- Zana - Rukuju se rukuju
- Željko Joksimović - Nije do mene
- Time - Da li znaš da te volim
- Željko Bebek - Veceras si lijepa
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
-
Zdravlje
Moć maline: Letnje voće koje može da učini čuda za vaše zdravlje!
Maline sadrže malo ugljenih hidrata, a bogate su vlaknima, što ih čini odličnim izborom za većinu ljudi. Njihove zdravstvene prednosti su brojne, a kako sezona kratko traje, bila bi šteta ne iskoristiti je.
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
-
-
Putovanja
Putovanja zbog koncerata sve su popularnija, a evo koji gradovi prednjače!
Putovanja na koncerte i muzičke festivale – poznata kao gig-tripping – već neko vreme su jedan od izraženijih trendova u turizmu. Predviđa se da će tržište „muzičkog turizma“ do 2030. godine dostići vrednost od gotovo 263 milijarde dolara.
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
-
Preporučujemo
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.04 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 100.90 101.61 102.32
-
Italijanski delikates: Danas obeležavamo nacionalni dan pice
Verovatno ne postoji osoba koja ne obožava Picu, a kako je danas nacionalni dan ovog italijanskog specijaliteta obavezno se počastite bar jednim parčetom...
09-02-2024 | 11:58 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year
Foto: Bigstock, ch_ch
Juče smo imali priliku da obeležimo Debeli četvrtak i da uživamo u krofnama, a danas je "obavezna" konzumacija čuvenog italijanskog jela.
Čak iako vodite računa o liniji, ne ustručavajte se da častite sebe, birajući verziju koja vam je omiljena. Možete da uključite i celu porodicu i pripremite picu baš onako kako najviše volite ili jednostavno možete da posetite omiljeni restoran.
Za koju god opciju da se odlučite, eksperimentišite sa prelivima i ne ulazite u sukobe, jer je mnogo onih koji se godinama unazad svađaju pokušavajući da ustanove koji je to recept za picu najbolji. Danas je ovo jelo toliko usavršeno da imamo i tanke i debele kore, pa čak i kore punjene različitim nadevima.
Ukusi su različiti i to je sve što treba da znamo dok se prepuštamo ovom užitku.Istorija nacionalnog dana pice
Iako je nemoguće znati sa sigurnošću, neki ljudi vam mogu reći da je Nacionalni dan pice počeo u 10. veku u Napulju, Italija. Tada zapisi prvi put pokazuju prisustvo onoga što je sada postalo moderna pica. Pica je u početku bila jednostavan somun namazan sosom od paradajza i posut sirom. Verovatno je da prvi ljudi koji su ovo napravili kao kreativnu užinu za svoje porodice nisu imali pojma o senzaciji koju su napravili i šta će to postati.
Pica je na kraju ostavila trag u Americi 1905. U Njujorku, a picerija pod nazivom Lombardi's stvorila je iskru koja će zapaliti srca širom zemlje od tada do sada – i bez zamislivog kraja na vidiku. A 1905. je bila godina kada je Lombardi's dobio prvu komercijalnu dozvolu za proizvodnju pice izdatu u Sjedinjenim Državama. Neverovatno, Lombardi's još uvek posluje! Za one koji žele da probaju tu prvu pravu picu na američkim obalama, idite do Male Italije na Menhetnu.
Procenjuje se da je prvi Nacionalni dan pice verovatno počeo negde početkom 2000-ih, ali kad god je počeo, sada zaslužuje da se slavi svake godine!
Ako danas nemate dovoljno vremena za ozbiljnu pripremu ovog jela, OVDE možete da pročitate recept za picu koja se priprema za samo deset minuta.
Koliko košta najskuplja pica na svetu proverite OVDE. -
Pročitajte i...
Naš mozak ima „memoriju obroka“ koje utiče na osećaj gladi!
Naučnici su dugo sumnjali da pamćenje igra ulogu u tim porivima za hranom, ali moždani mehanizmi iza tog procesa do sada nisu bili potpuno jasni.
Da li je za vas petak 13. najstrašniji dan u godini?
Dok su neki današnji dan dočekali potpuno ravnodušno, drugi ipak smatraju da je ovo dan koji treba „preživeti“ - bez nepotrebnih izlazaka, rizika i izazivanja sudbine. Ali zašto baš petak 13. ima tako lošu reputaciju i zbog čega ga mnogi povezuju s nesrećom?
Šta "bebi govor" otkriva o ranom učenju jezika?
Način na koji odrasli govore sa bebama – nežno, usporeno i pevušljivo – poznat kao infant-directed speech (IDS), ili govor usmeren ka bebama, već decenijama privlači pažnju istraživača. Ispostavlja se da ovaj poseban stil komunikacije nije samo simpatično brbljanje, već može igrati važnu ulogu u razvoju jezičkih veština kod dece.
Potvrđeno je: Ljudi zaista često liče na svoje pse!
Mnogi vlasnici pasa se pitaju da li imaju sličnosti sa svojim ljubimcima – bilo da je reč o smirenom temperamentu, društvenoj prirodi ili čak tvrdoglavosti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: