-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Mi nismo mi
- Prljavo Kazalište - Marina
- Tap 011 - Zbog tebe
- Bijelo dugme - Nakon svih ovih godina
- Neverne Bebe I Neno Belan - Zajedno
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Palenta sa semenkama
Ako ste ljubitelj palente sa sirom ili pavlakom možda ćete poželeti da isprobate nešto novo i drugačije... Ako, ipak niste ljubitelj ove vrste obroka ovaj recept može prijatno da vas iznenadi.
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
-
Zdravlje
Efekti nedostatka sna na telo!
Nedovoljno sna iscrpljuje mentalne sposobnosti i ugrožava fizičko zdravlje. Nauka je povezala hroničan nedostatak sna sa brojnim zdravstvenim problemima – od gojenja do oslabljenog imunog sistema. Ako ste ikada proveli noć prevrćući se u krevetu, znate kako ćete se osećati sutradan: umorno, razdražljivo i dezorijentisano. Ali, redovno uskraćivanje preporučenih 7 do 9 sati sna ima mnogo ozbiljnije posledice od pukog jutarnjeg umora.
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
-
-
Putovanja
Ovaj gradić proglašen je najlepšim priobalnim mestom na svetu!
Prestižni magazin Architectural Digest sastavio je listu najlepših priobalnih gradova sveta, a na samom vrhu našao se Camogli, slikoviti gradić na severozapadu Italije, nadomak Đenove.
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
-
Preporučujemo
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
Najskuplja pica na svetu košta 12.000 dolara: Evo od čega je prave
Tradicionalno, pica nije nastala kao luksuzno i egzotično jelo.
18-09-2023 | 11:16 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, gulyaevstudio
Ipak, jelo je postalo omiljeno mnogim ljudima u različim delovima sveta, prošavši različite transformacije i dobiajući godinama potpuno nove ukuse i oblike.
Mnogi pica majstori širom sveta eksperimentišu s različitim dodacima i ukusima, A jedan od njih je stvorio jedinstvenu i luksuznu picu koja je postala dosad najskuplja na svetu.
Nazvana "Louis XIII", ova pizza košta više od 12.000 dolara i priprema se u Italiji. S potpunim razlogom nosi titulu "najskuplje pice na svetu". Njen jedinstveni recept osmislio je Renato Viola, koji se smatra jednim od najpoznatijih pica majstora na svetu. "Louis XIII" sadrži neke od najređih i egzotičnih sastojaka koje možete zamisliti!Priprema ove posebne pice zahteva tim stručnjaka i pažljivu koordinaciju. Pica ima promjer od 20 centimetara, a priprema se na licu mjesta od strane tima koji uključuje pica šefa Renata Violu, somelijera specijaliziranog za vina, i još jednog kuvara koji priprema sastojke prije nego što se pica sastavi.
Osim posebnog pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu se nudi i konjak koji se savršeno slaže s egzotičnim sastojcima i bogatim ukusima. Šef Viola ističe da većina sastojaka potiče iz Francuske i Italije.
Pica je obogaćena sirom Mozzarella di bufala, zatim onim napravljenim od mleka domaćih italijanskih bivola, što joj daje karakterističnu kremastu i sirastu teksturu. Međutim, najskuplji sastojci na ovoj pici su jastozi koji su pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga, tu su i tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta so koja se ručno prikuplja iz reke Murey. Pica može da se naruči u restoranu Agropolio u Salernu, ali zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje odležavanje testa 72 sata unapred, potrebno je obavestiti restoran unapred kako biste mogli da uživate u istančanom ukusu ovog specijaliteta.View this post on Instagram -
Pročitajte i...
Skriveni dragulj Škotske na prodaju: Ovo ostrvo je jeftinije od stana u Glazgovu
Čitavo škotsko ostrvo stavljeno je na prodaju po ceni od 350.000 funti – što je jeftinije od trosobnog stana u Glazgovu.
Neobično jaje s farme prodato za 420 funti – evo zašto je posebno
Jedno neobično, savršeno okruglo jaje, opisano kao „jedno od milijardu“, pronađeno na farmi u Devonu, prodato je na aukciji za čak 420 funti.
Najopasniji sir na svetu nekada je bio najveći specijalitet
U Ginisovoj knjizi rekorda, sir "casu marzu", kako se naziva na sardinijskom dijalektu, 2009. proglašen je za najopasniji na svetu, a njegova proizvodnja je davno zabranjena. Ipak, on se i danas može pronaći, a oni koji su ga probali tvrde da ima izuzetan i neosporno autentičan ukus.
Najbolji sendvič na svetu dolazi iz Pariza – šunka, puter i hrskavi baget!
Časopis Time Out proglasio je sendvič sa šunkom i puterom iz pariskog bistroa Le Petit Vendôme za najbolji sendvič na svetu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: