-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Moji Ljudi
- Bajaga - S' Druge Strane Jastuka
- Kiki Lesendrić - Noc Kao Iz Sna
- Oliver Dragojević - Sto To Bijese Ljubav
- Zdravko Čolić - Niceg Nije Bilo Izmedju Nas
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
-
Zdravlje
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
-
-
Putovanja
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Danas slavimo "Debeli četvrtak"
Ako vam je potreban izgovor da maksimalno uživate u slatkim poslasticama i da uživanje u hrani podignete na viši nivo, danas možete da se radujete.
08-02-2024 | 10:51 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year
Foto: Bigstock, bhofack22
Proslava svega što je u vezi sa slatkim testom je zapravo zanimljiva poljska tradicija. Pre svega Poljaci su se fokusirali na desert koji se kod njih zove Pączki. To su u suštini krofne, pržene u dubokom ulju, punjene džemom od ruža, a najčešće prekrivene prah šećerom ili glazurom.
Istorija debelog četvrtkaObožavanje krofni nije ništa novo za Poljake, a veruje se da tradicija kupovine i deljenja paczki za proslavu Debelog četvrtka datira još iz 16. veka. Iako se fokus proslave nije pomerao kroz vekove, beleške iz istorije sugerišu da je recept evoluirao.
U 18. veku, poznati istoričar, Jedrzej Kitovicz, osvrnuo se na gustinu i teksturu krofni, šaleći se da je savremeni lagani paczki bio značajno poboljšanje u odnosu na stare pečene proizvode.
Dok se Debeli četvrtak često smatra sredstvom za opuštanje pre perioda apstinencije tokom posta, veruje se da čin jedenja krofni takođe donosi sreću u Poljskoj. Istorija govori da je sreća jesti krofne i da se oni koji odbiju ove zašećerene poslastice od testa suočavaju sa nesrećom.
Postoji prostor za određeni stepen kreativnosti kada je u pitanju pravljenje modernih verzija tradicionalnih paczki, ali svi ugledni kuvari moraju da ispoštuju jedan zahtev: svaka krofna treba da bude lagana i mekana. -
Pročitajte i...
Deset mitova o ajkulama, i šta je zapravo istina
Ajkule su među najfascinantnijim i najpogrešnije shvaćenim stvorenjima na planeti. Decenijama ih mediji predstavljaju kao krvoločne predatore, a snimci njihovih "napada" gotovo uvek garantuju pažnju publike. Ipak, vreme je da se razdvoje činjenice od fikcije. Na osnovu više od 60 godina iskustva u posmatranju i snimanju morskog sveta, evo deset najčešćih mitova o ajkulama i odgovora na pitanje koliko u njima ima istine.
Kako muzička obuka pomaže mozgu kako starimo?
Starenje donosi brojne promene koje utiču na sluh i obradu govora, posebno u bučnom okruženju. Međutim, nova istraživanja pokazuju da starije osobe koje su prošle kroz dugogodišnju muzičku obuku bolje obrađuju zvuk i govor od svojih vršnjaka koji nisu muzički obrazovani.
Mit o negativnim kalorijama: Zašto celer nije magično rešenje za dijetu?
Celer, često slavljen kao čudotvorna “hrana sa negativnim kalorijama”, zaista sadrži kalorije – i, uprkos popularnim mitovima, ne troši više energije na varenje nego što je pruža telu. Dakle, nije čarobna formula za mršavljenje.
Zašto vreme deluje kao da "leti" kako starimo?
Gotovo da nema osobe koja nije čula roditelja ili baku kako kaže: „Vreme sve brže prolazi“... Za dete od dvanaest godina, s druge strane, čekanje letnjeg raspusta može delovati beskonačno, a školski dan traje kao zauvek. Ta razlika između dečje beskrajne popodnevske dokolice i odraslog meseca koji proleti u trenu nije samo stvar percepcije - to je posledica načina na koji naš mozak meri vreme.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: