-
Poslednjih 5 pesama
- Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
- Aleksandra Radović - Anuliran
- Josipa Lisac - Danas sam luda
- Bebi Dol - Hajde da
- Van Gogh - Za Godine Tvoje
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoFenomenalan potaž od celera!
Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Kolač sa kokosom i čokoladom!Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač, a oni koji to nisu mogu da naprave izuzetak i ipak isprobaju ovaj desert.
-
ZdravljeDa li je zeleni čaj zdraviji od crnog čaja? Evo šta nauka kaže
Imamo dobre vesti za ljubitelje i crnog i zelenog čaja! Čaj je drugo najpopularnije piće na svetu, odmah posle vode, a oko 80% američkih domaćinstava ga redovno koristi, prema podacima Zavoda za statistiku SAD-a. Iako se crni čaj najviše konzumira, sa oko 84% od ukupne potrošnje čaja u SAD-u, zeleni čaj zauzima drugo mesto sa približno 15%. S obzirom na ovu razliku, možda se pitate: da li je jedan od ovih čajeva zapravo zdraviji od drugog?
Šta veći unos šećera može da uradi vašem telu?Većina nas zna da unos prevelike količine šećera, nije dobar za naše zdravlje, ali da li znamo koje su to konkretne posledice do kojih može da dovede preterana konzumacija?
-
PutovanjaKo su najprijatniji Evropljani godine? Prvo mesto je zauzela ova država!
Mnogi gradovi su poznati po ljubaznosti svojih stanovnika, što je jedan od glavnih faktora koji utiče na to da li se turisti odlučuju da se ponovo vrate. Doživljaj srdačnosti lokalnog stanovništva ili dobijanje kafe sa osmehom može ostaviti trajan utisak, kao i osećaj dobrodošlice i prihvaćenosti.
Evropska prestonica sa najraznovrsnijom gastronomijom proglašena za "Grad godine"Jedan od najpoznatijih magazina za putovanja i gastronomiju, Food and Travel Magazine, dodelio je priznanje za “Grad godine” poznatom evropskom centru zbog njegove kulturne i kulinarske raznovrsnosti. U pitanju je Berlin.
-
PreporučujemoProvereni trikovi za topliji dom tokom zime!
Iako su temperature trenutno visoke za ovo doba godine, svi znamo da će zima doći veoma brzo. Uopšte nije na odmet da se već pripremimo za hladnije dane i zapamtimo neke trikove koji će naš dom učiniti toplijim.
Ako vam pegla ostavlja fleke na odeći postoje načini da to sprečite!Ako često koristite peglu, verovatno ste primetili da se njeno dno vremenom zaprlja, stvarajući tamno smeđe ili crne, ponekad i lepljive mrlje. Najčešći uzrok ovih mrlja je nakupljanje prašine, ulja i vlakana sa odeće, zbog čega je važno redovno čistiti dno pegle.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.20 117.02 117.84 CHF 123.55 124.42 125.29 USD 106.68 107.43 108.19
-
Zašto su trešnje saveznik zdravlja?
Jedan od razloga zbog koga bi trebalo da jedete trešnje, leži u tome što sadrže antocijanin koji blokira upalne enzime i smanjuje bolove.
24-05-2016 | 15:18 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- Rades
Sezona je trešanja, pa ukoliko ne pripadate onom delu populacije koji uživa u njihovom ukusu, nastojte da promenite tu naviku. Njihova vrlina ne leži samo u slatkom plodu, već i velikoj količini vitamina.
Trešnje takođe sadrže vitamine C, A i B, bioflavonoide, folnu kiselinu i melatonin koji pomažu u borbi protiv raka i u prevenciji srčanih bolesti.
S obzirom da proizvode melatonin, značajne su i u poboljšavanju fizičkih i mentalnih funkcija.
Kisele trešnje poboljšavaju raspoloženje, dok sveže otklanjaju fizičku i umnu iscrpljenost. Podstiču rad želuca, creva i pankreasa.
Osim ploda trešnje, zdrave su i koštice i peteljke. U košticama se nalazi vitamin B17. Smatra se da utiče na smanjenje tumora i sprečava dalje širenje karcinoma.
Od peteljki se pravi čaj, koji je značajan kod lečenja kamena u bubregu. -
Pročitajte i...Pet zdravih opcija: Ovo voće mogu da kozumiraju ljudi sa dijabetesom
Kada imate dijabetes, važno je da se pridržavate zdrave ishrane, jer uravnotežena ishrana može da pomogne u kontroli šećera u krvi i smanji rizik od drugih zdravstvenih problema poput bolesti srca i visokog pritiska. Iako se mnogi plaše da konzumiraju voće zbog ugljenih hidrata i prirodnih šećera, istraživanja pokazuju da ljudi s dijabetesom mogu redovno da uživaju u voću, koje čak može doprineti boljoj kontroli glikemije.
Kako poboljšati zdravlje creva?Zdravlje creva je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje organizma, uključujući i zdravlje srca. Nutricionistkinja Viktorija Tejlor razgovara sa stručnjakom za zdravlje creva, dr Megan Rosi.
Koliko su banane zdrave i kako utiču na naše raspoloženje?Banane su neverovatno zdrave, praktične, ukusne i skoro svako ih ima u svojoj kuhinji, a to je dobro jer su odličan izbor za sve koji žele da se zdravo hrane. Međutim, mnogi ljudi bacaju banane u smeće kada se na njima pojave smeđe mrlje, a to je pogrešno.
Namirnice koje podržavaju dobro varenjeČim hrana uđe u telo kroz usta, počinje proces varenja.Telo onda postepeno pomera hranu kroz probavni sistem, koji razlaže hranu na manje, upotrebljivije delove.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: