-
Poslednjih 5 pesama
- Moby Dick - Na rubu moje usne
- Idoli - Dok dobuje kisa
- Oliver Dragojević - Vrime Je
- Josipa Lisac - Noćna ptica
- Boris Rezak - Poslije Nas
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čia puding sa nektarinom i malinama
Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
-
Zdravlje
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.98 100.68 101.39
-
Satnica hrane: Kada je preporučljivo jesti određene namirnice?
Svedoci smo da se iznova pojavljuju novi saveti nutricionista o načinu uklapanja namirnica u obrok, a da li ste se nekada zapitali kada je određenu hranu najbolje jesti. Čokolada ne mora biti zabranjena stavka na vašem meniju. Možete je jestu ujutru.
13-12-2016 | 12:55 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Maridav
Crnu čokoladu, tako možete jesti ujutru, jer održava srčani rad stabilnim, ali i usporava starenje.
Pirinač je takođe preporučljivo jestu ujutru, jer pospešuje energiju potrebnu za ceo dan. Pastu, s druge strane nije preporučljivo jesti predveče. Nju možete jesti za ručak, a dobra strana ove namirnice jeste ta da oslobađa organizam od toksina.
Meso je poželjno jesti za ručak, jer popboljšava protok kiseonika u ćelije i otklanja umor.
Banane su odlična dnevna užina i najčešće je preporučuju nutricionisti, budući da pomaže kod probave i smanjuje gorušicu.
Pomorandže je dobro jesti nakon ručka, jer ubrzavaju metabolizam.
Tikvice pomažu bolje varenje, ne padaju "teško", i same su lako "svarljive" pa se preporučuju u večernjim časovima.
Švapski sir se takođe preporučuje u večernjim satima, jer umiruje digestivni sistem.
-
Pročitajte i...
Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!
Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.
Kako poboljšati zdravlje creva?
Zdravlje creva je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje organizma, uključujući i zdravlje srca. Nutricionistkinja Viktorija Tejlor razgovara sa stručnjakom za zdravlje creva, dr Megan Rosi.
Tri sporne navike koje povećavaju rizik od dijabetesa
Nije tajna da je hranljiva, uravnotežena ishrana važna komponenta vašeg ukupnog zdravlja.
Prirodni saveznik zdravlja i ukusa: Vreme je za paradajz!
Iako paradajz možemo da nađemo u prodavnicama tokom cele godine, tek sada, s početkom letnje sezone, stiže domaći paradajz punog ukusa, mirisa i nutritivne vrednosti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: