Paprike punjene krompirom i pirinčem

Navikli smo da paprike punimo mesom, a varijanta sa krompirom mogla bi vam se takođe dopasti.

28-03-2017

|

14:38

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 6 crvenih paprika
- 100 ml ulja
- 2 glavice crnog luka
- 2 velika krompira
- 1 čen belog luka
- 70 g pirinča
- 600 ml vode
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 srednja šargarepa
- so, biber

Priprema: Očistiti paprike od semenki. Oprati ih i ostaviti da se osuše. U tiganj propržiti luk, zatim dodati izrendanu šargarepu. Pržiti sve zajedno oko 5 minuta, onda dodati sitno iseckani beli luk. Pred kraj dodati izrendani krompir i pržiti još 5-6 minuta uz konstantno mešanje. Pred kraj dodati pirinač. Sve dobro sjedniti, pobiberiti i posoliti po ukusu. U šerpu staviti uspravno paprike, puniti ih filom. Naliti 600 ml vode u šerpu i kuvati oko 50 minuta. Zatim u pola šoljice vode, dodati brašno i alevu papriku i sve umutiti tako da nema grudvica. Dodati paprikama, ostaviti da se kuva još 5 minuta. Na kraju stavite paprike da se zapeku u rernu na 180 C jedno 20-25 minuta.