-
Poslednjih 5 pesama
- Jelena Tomašević - Za Divno Cudo
- Nina Badrić - Sanjam Da Smo Skupa Mi
- Zdravko Čolić - Jedina
- Parni Valjak - Lutka za bal
- Djordje Balašević - Devojka sa čardaš nogama
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoFenomenalan potaž od celera!
Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Kolač sa kokosom i čokoladom!Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač, a oni koji to nisu mogu da naprave izuzetak i ipak isprobaju ovaj desert.
-
ZdravljeDa li je zeleni čaj zdraviji od crnog čaja? Evo šta nauka kaže
Imamo dobre vesti za ljubitelje i crnog i zelenog čaja! Čaj je drugo najpopularnije piće na svetu, odmah posle vode, a oko 80% američkih domaćinstava ga redovno koristi, prema podacima Zavoda za statistiku SAD-a. Iako se crni čaj najviše konzumira, sa oko 84% od ukupne potrošnje čaja u SAD-u, zeleni čaj zauzima drugo mesto sa približno 15%. S obzirom na ovu razliku, možda se pitate: da li je jedan od ovih čajeva zapravo zdraviji od drugog?
Šta veći unos šećera može da uradi vašem telu?Većina nas zna da unos prevelike količine šećera, nije dobar za naše zdravlje, ali da li znamo koje su to konkretne posledice do kojih može da dovede preterana konzumacija?
-
PutovanjaKo su najprijatniji Evropljani godine? Prvo mesto je zauzela ova država!
Mnogi gradovi su poznati po ljubaznosti svojih stanovnika, što je jedan od glavnih faktora koji utiče na to da li se turisti odlučuju da se ponovo vrate. Doživljaj srdačnosti lokalnog stanovništva ili dobijanje kafe sa osmehom može ostaviti trajan utisak, kao i osećaj dobrodošlice i prihvaćenosti.
Evropska prestonica sa najraznovrsnijom gastronomijom proglašena za "Grad godine"Jedan od najpoznatijih magazina za putovanja i gastronomiju, Food and Travel Magazine, dodelio je priznanje za “Grad godine” poznatom evropskom centru zbog njegove kulturne i kulinarske raznovrsnosti. U pitanju je Berlin.
-
PreporučujemoProvereni trikovi za topliji dom tokom zime!
Iako su temperature trenutno visoke za ovo doba godine, svi znamo da će zima doći veoma brzo. Uopšte nije na odmet da se već pripremimo za hladnije dane i zapamtimo neke trikove koji će naš dom učiniti toplijim.
Ako vam pegla ostavlja fleke na odeći postoje načini da to sprečite!Ako često koristite peglu, verovatno ste primetili da se njeno dno vremenom zaprlja, stvarajući tamno smeđe ili crne, ponekad i lepljive mrlje. Najčešći uzrok ovih mrlja je nakupljanje prašine, ulja i vlakana sa odeće, zbog čega je važno redovno čistiti dno pegle.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.20 117.02 117.84 CHF 123.55 124.42 125.29 USD 106.68 107.43 108.19
-
Musaka od tikvica
Napravite ukusnu musaku za celu porodicu tokom predstojećeg vikenda.
18-08-2023 | 09:43 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-ibrester
Sastojci:
- 4 srednje tikvice
- 400 gr mlevenog mesa
- jedan crni luk
- dva čena belog luka
- dva jaja
- 1dl mleka
- suvi začin
- so, biber
- 200 gr brašnaPriprema: Tikvice oljuštiti i iseći na krugove, posoliti i ostaviti da odstoje 5-10minuta. Za to vreme, izdinstati meso sa sitno iseckanim crnim i belim lukom. Dodati začine i ostaviti sa strane. Krugove tikvica uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju da porumene. Dobijenu količinu tikvica podeliti na dva dela. Na dno vatrostalne činije, poređati prvi deo tikvica, preliti prženim mesom i poređati drugi deo tikvica. Umutiti jaja sa mlekom i preliti preko musake, pa staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče 10-ak minuta. Servirati uz pavlaku, kiselo mleko ili grčki jogurt.
-
Pročitajte i...Musaka sa pečenim paprikama
Sjajan jesenji recept koji kombinuje mirise i ukuse pečene paprike i sočnog mlevenog mesa.
Rolovane tikvice sa siromRecept je idealan za ljude koji žele da se hrane zdravo, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka. Takođe će obradovati i sve vas koji želite da unesete male promene i pripremite nešto novo i ukusno.
Grčka salata sa lubenicomOva neobična salata će vas okrepiti i savršeno će se uklopiti uz zdrave obroke, ribu i piletinu.
Recept za punjeni paradajzFantastičan obrok koji možete da pripremate tokom celog leta, pa sve do poznih jesenjih dana.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: