
Musaka od tikvica
Napravite ukusnu musaku za celu porodicu tokom predstojećeg vikenda.
18-08-2023
|09:43
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 4 srednje tikvice
- 400 gr mlevenog mesa
- jedan crni luk
- dva čena belog luka
- dva jaja
- 1dl mleka
- suvi začin
- so, biber
- 200 gr brašna
Priprema: Tikvice oljuštiti i iseći na krugove, posoliti i ostaviti da odstoje 5-10minuta. Za to vreme, izdinstati meso sa sitno iseckanim crnim i belim lukom. Dodati začine i ostaviti sa strane. Krugove tikvica uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju da porumene. Dobijenu količinu tikvica podeliti na dva dela. Na dno vatrostalne činije, poređati prvi deo tikvica, preliti prženim mesom i poređati drugi deo tikvica. Umutiti jaja sa mlekom i preliti preko musake, pa staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče 10-ak minuta. Servirati uz pavlaku, kiselo mleko ili grčki jogurt.