-
Poslednjih 5 pesama
- Zana - Vojna pošta
- Film - Njezno Njezno Njeznije
- Kaliopi - Kofer ljubavi
- Eva Braun - Sasvim obican dan
- Jelena Tomašević - Za Divno Cudo
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Nudle sa povrćem
Napravite nudle sa povrćem i uživajte u ukusnom obroku.
01-02-2017 | 13:55 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-svry
Sastojci:
- 2 pakovanja nudli
- 150g pilećeg belog mesa
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 1 mladi beli luk
- 1 mladi crni luk
- korijander
- 5 kašika soja sosa
- 5 kašika ulja od susama
- 1 kašičica gustina
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Priprema: Pileće meso iseći na tanke trake. Napraviti marinadu od 1 kašike soja sosa, gustina, šećera, soli, sode i 4 kašika vode. Ostaviti piletinu da se marinira oko pola sata. Potopiti nudle u vrelu vodu i pustiti da odstoje 3 – 5 minuta, u zavisnosti od instrukcija na pakovanju. Kada su omekšale ocediti i dodati par kašika susamovog ulja i promešati. U voku ili tiganju zagrejati ulje. Ocediti piletinu od viška marinade i propržiti. Ako je piletina tanko sečena trebaće oko nekoliko minuta. Izvaditi piletinu i nakon toga na jakoj vatri propržiti beli luk. Dodati seckanu šargarepu i papriku, Pržiti par minuta da povrće omekša (ali ne u potpunosti). Dodati nudle i piletinu i promešati. Skloniti sa vatre i dodati preostali soja sos i susamovo ulje. Na kraju dodati isečeni mladi crni luk i korijander. -
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: