
Musli keksići
Muski keksići odličan su izbor za užinu. Zasladićete se i dobiti potrebnu energiju.
11-01-2016
|15:45
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 1 jaje
- 70 gr šećera
- 75 gr maslaca
- 150 gr brašna
- 20 gr suvog grožđa
- 20 gr lešnika
- 25 gr muslija
Priprema: Za musli keks lešnike blago ispržite pa ih sameljite, a suvo groždje sitno isecite. Umutite penasto jaje sa šećerom, zatim uz neprestano mućenje dodajte maslac isečen na kockice, brašno, lešnike, suvo groždje i musli. Dobro umutite smesu za musli keks i ostavite je u frižideru oko pola sata da odstoji. Obložite tepsiju pek papirom, zatim kašičicom vadite po malo testa, oblikujte kuglice i redjajte ih na papir. Vodite računa da im ostavite malo prostora izmedju pošto će malo narasti. Pecite musli keks u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta. Pustite da se keks ohladi, a zatim ga spakujte u staklenu teglu gde se može čuvati i do 7 dana.