Slušate: Muzički mix

Pesma: Denis & Denis - Ja sam lazljiva

Muzički mix
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Denis & Denis - Ja sam lazljiva
  2. Zdravko Čolić - Pisaću joj pisma duga
  3. Boris i Kemal - Daleko
  4. Parni Valjak - Ostani s njim
  5. Regina - Ljubav Nije Za Nas
 • Beograd Uzivo
 • Delta city
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Boško Jakovljević - Sreda - Mojih 50
  2. 11. Avgust - 1 - Dodir noći
  3. 11. Avgust - 2 - Dodir noći
  4. 11. Avgust - 3 - Dodir noći
  5. Boško Jakovljević - Utorak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Potaž od pečuraka Potaž od pečuraka

  Potaž se vrlo lako i brzo priprema a odličnog je ukusa. Sasvim dovoljno da se nađe na vašoj trpezi!

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Kuća
  Mali trikovi za rashlađenje i zamračenje potkrovlja Mali trikovi za rashlađenje i zamračenje potkrovlja

  Kako regulisati temperaturu u potkrovlju? Koliko nam zaista smeta kada je u prostoru pretoplo? Da li je bolje spavati u zatamnjenim ili osunčanim prostorijama? Danas sa vama delimo par zanimljivih činjenica, do kojih je VELUX došao dugogodišnjim istraživanjima o tome kako poboljšati kvalitet života u potkrovlju.

  Napravite sami sredstvo za pranje prozora Napravite sami sredstvo za pranje prozora

  Pranje prozora ne ubraja se među omiljene poslove u domaćinstvu, a ukoliko želite sa pospešite vaš budžet, oprobajte se u korišćenju sredstva za čišćenje koje možete napraviti kod kuće.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.76 117.58 118.41
  CHF 108.31 109.08 109.84
  USD 99.66 100.36 101.06
 • Povezani članci
 • Ljubitelji irske kulture, danas obucite zeleno

  Na današnji datum obeležava se Dan Svetog Patrika, koji iako izvorno pripada irskoj kulturi, obeležava se i mimo njenih granica.
  17-03-2017 | 13:12 | Autor/Izvor: Naxi media-Wikipedia-YouTube

  Foto: Bigstockphoto-Artemova

   

  Najpoznatija legenda o jednom od najpopularnijih irskih svetaca zaštitinika govori o tome kako je objasnio Sveto Trojstvo koristeći se detelinom s tri lista, poznatom kao "šamrok". Irci su sami posle dodali četvrti list kao simbol sreće.Potkovica za sreću, vilenjaci, zelena boja, detelina i pivo glavna su obeležja ovog praznika, koji se proslavlja širom sveta, a poslednjih godina intenzivno i u našoj zemlji.

  Na današnji dan, koji je tokom velikog posta, irske porodice tradicionalno idu u crkvu ujutro i slave popodne. Veliki (korizmeni, časni) post se prekida na dan, i ljudi plešu, piju i jedu tradicionalna irska jela. Dan Sv. Patrika u izvornom obliku, govori o duhovnom ispunjenju i obnovi, o molbama za misionare širom sveta.


  Evo nekoliko simbola bez kojih ovaj praznik ne može proći.

  Detelina - Detelina je u staroj Irskoj predstavljala svetu biljku jer je simbolizovala ponovno rađanje proleća. Do 17. veka ona je postala simbol irskog nacionalizma u nastajanju. Kako su Englezi počeli da prisvajaju irsku zemlju i donosili zakone protiv upotrebe irskog jezika i propovdanja katolicizma, mnogi Irci su počeli da nose detelinu kao simbol ponosa na svoje nasleđe i kao znak nezadovoljstva engleskom vladavinom.

  Irska muzika - Muzika se često povezuje sa Danom svetog Patrika i generalno sa irskom kulturom. Muzika je još od starih Kelta bila vrlo važan deo života za Irce. Keltska kultura se zasnivala na religiji, legendama i istoriji koje su se kroz priče i pesme prenosile sa generacije na generaciju. Nakon što je zemlju pokorila Engleska i nakon što je zabranila Ircima da pričaju svoj maternji jezik, oni su se okrenuli muzici kako bi im pomogla da ne zaborave važne događaje, svoje nasleđe i istoriju.

  Zmija - Legenda govori da je sveti Patrik oterao sve zmije iz Irske i do današnjeg dana se ne zna da li je to istina, jer u Irskoj zaista nema zmija. "Progon zmija" se vezuje za iskorenjivanje paganske ideologije i trijumf hrišćanstva. U Irskoj i u ostalom delu sveta gde su se Irci naselili, obeležava se komemoracija njegove smrti, da se nikad ne zaboravi čovek koji je doneo Hrišćanstvo u Irsku.

  Irski vilenjak - Originalni naziv za vilenjaka je "lobaircin," što znači “mali, sposobni momak”. Ovaj simbol verovatno potiče od keltskog verovanja u vilenjake, male muškarce i žene koji su svoje magične moći koristili za dobro ili zlo.

  Na ovaj dan tradicionalno se jede usoljenja govedina i pije pivo.

 • Pročitajte i...
  Korisni saveti za dvevne rutine i putovanja Korisni saveti za dnevne rutine i putovanja

  BrightSide je YouTube kanal poznat po brojim interesantnim videima, među kojima posebno mesto zauzimaju oni sa praktičnim savetima. Da li ste znali da štipaljka za veš može pomoći pri pakovanju četkice za zube? A kako ledenu kafu zaista održati ledenom? Odgovori se nalaze u videu.

  I to se dešava: Padovi koji će vas nasmejati I to se dešava: Padovi koji će vas nasmejati

  Svako do nas je barem nekada doživeo peh. Bilo da je reč o nenadanom proklizavanju, neuspešnom pokušaju da se uradi vežba ili skoči u bazen, takve situacije su sasvim sigurno izmamile osmeh na lice svima onima koji su se našli u vašoj blizini. Pogledajte ovu kompilaciju smešnih padova i nezgoda i pokušajte da se ne nasmejete.

  Kako se moda za decu menjala kroz vreme? Kako se moda za decu menjala kroz vreme?

  Glamour nastavlja sa interesantnim opusom retrospektive različitih modnih trendova, a sada je red došao i na modu za decu. Pa, kako su mališane oblačili 20-ih, 30-ih godina prošlog veka?

  Stranci ne znaju da izgovire vaše ime i prezime? LinkedIn ima rešenje Stranci ne znaju da izgovore vaše ime i prezime? LinkedIn ima rešenje

  Ako na LinkedIn-u pokušate da potražite posao izvan Srbije i regiona, a imate uobičajeno ime i prezime za naše krajeve, pogotovo ako ono sadrži dijakritičke znakove, stranci bi mogli da imaju problem prilikom izgovaranja istog. U pisanoj komunikaciji to nije problem, jer će ga verovatno kopirati, ali ostvarite li video poziv, teško da će stranci znati kako vam se ime tačno izgovara.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: