-
Poslednjih 5 pesama
- Valentino - Ne mogu
- Tajči - Hajde Da Ludujemo Ove Noci
- Željko Joksimović - Nije do mene
- Goca Tržan - Zagrli
- Prljavo Kazalište - Ma kog me Boga za tebe pitaju
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Hrana za koju verujemo da je izuzetno zdrava, a istina je daleko od toga
Jogurt, granola, čips od kelja – sve ove namirnice zvuče zdravo, zar ne?
14-02-2024 | 12:14 | Autor/Izvor: Naxi media, Henry Ford Health
Foto: Bigstock, Yacobchuk
Nažalost, bez obzira koliko hrana zvuči dobro – posebno u kombinaciji sa popularnim rečima kao što su „potpuno prirodno“, „bez glutena“ i „aktivne kulture uživo“ – ona i dalje može biti loša za vas. Iako su neke informacije verovatno tačne, one ne moraju nužno da kvalifikuju hranu kao zdravu. Na kraju krajeva, kolačić može biti bez glutena, holesterola i organski, a da i dalje ima visok sadržaj kalorija, masti i šećera.
Evo 10 namirnica za koje verujemo da nose „oreol zdravlja“, ali možda ne bi trebalo da budu na vašem tanjiru:
Hleb od celog zrna.
Mnogi ljudi biraju hleb od celog zrna jer misle da je hranljiviji. Realnost: većina ovih hlebova i dalje navodi belo obogaćeno pšenično brašno kao prvi sastojak. Naravno, ovi hlebovi takođe mogu da sadrže cela zrna, ali pre svega proverite da li se cela zrna nalaze samo u tragovima.Jogurt
Jogurt je zaslužio mesto u kući slavnih zdrave hrane jer je jedna od retkih namirnica koje su prirodno bogate probioticima, takozvanim dobrim bakterijama koje štite vašu crevnu floru. Ali nije svaki jogurt dobar za vas, a smrznuti jogurt se ne razlikuje mnogo od sladoleda. Ne samo da je bogat šećerom, već je često ukrašen i nezdravim dodacima. Jogurti sa ukusom, posebno oni namenjeni deci, imaju tendenciju da budu prepuni šećera.
Suvo voćeVećina ljudi zna da su voćne grickalice upakovane za decu nešto više od šećera i voćnog soka, ali sušeno voće takođe može da bude problematično. Osušenom voću često nedostaju hranljive materije rastvorljive u vodi u svojim svežim, konzerviranim ili smrznutim pandanima i bogato je kalorijama. Kada se voda ukloni, lako je prejesti se.
Granola
Bilo da posipate granolu po jogurtu ili samo grickate granolu, većina proizvoda od granole je puna masti i šećera. Naravno, tu su i zdrav sastojci - zob, sušeno voće, orasi i semenke su zdravi sastojci bogati hranljivim materijama. Ali onda proizvođači uzmu te sastojke i premažu ih nekom vrstom zaslađivača (šećer, melasa, med i kukuruzni sirup su uobičajeni izbor) i peku ih u ulju. Savet je da vaš prvi izbor bude musli, ako volite ovakvu hranu.
Mleka na biljnoj bazi
Mnogi ljudi žive u zabludi da je biljno mleko poput sojinog, bademovog i pirinčanog mleka bolje od kravljeg mleka. Međutim, ovo mleko nema istu mešavinu hranljivih materija kao kravlje mleko. Osim toga, mnoga biljna mleka, posebno aromatizovane sorte, su puna masti i šećera. -
Pročitajte i...
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?
Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: