-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Ako mi lose krene
- Bajaga - Tišina
- Moby Dick - Na rubu moje usne
- Crvena jabuka - Ako Ako
- Tose I Antonija - Volim Osmjeh Tvoj
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Domaći humus sa ljutom paprikom
Ako ste ljubitelj humusa i uveli ste ga u svoju redovnu ishranu isprobajte i malo drugačije varijante. Danas vam predstavljamo recept za ljuti humus koji će vam se sigurno svideti.
22-08-2024 | 10:17 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, serdiukov
SASTOJCI:400 g kuvanog leblebija (može iz konzerve)
2-3 čena belog luka
1 ljuta paprika
2 kašike tahinija (pasta od susama)
Sok od 1 limuna
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice mlevene paprike
So i biber po ukusu
PRIPREMA:
Ako koristite leblebije iz konzerve, isperite ih pod hladnom vodom i dobro ocedite. Ako koristite suve leblebije, potopite ih preko noći, a zatim ih kuvajte dok ne omekšaju. Iseckajte ljutu papriku na sitne komade i oljuštite beli luk.
U blender ili procesor za hranu stavite leblebije, beli luk, ljutu papriku, tahini, sok od limuna, maslinovo ulje, so, biber i mlevenu papriku. Miksajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Ako je smesa pregusta, dodajte malo vode dok ne postignete željenu kremastu teksturu. Probajte humus i po potrebi dodajte još soli, bibera ili limunovog soka.
Prebacite humus u posudu za serviranje, prelijte sa malo maslinovog ulja, i po želji, pospite dodatno mlevenom paprikom ili sitno seckanom ljutom paprikom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: