-
Poslednjih 5 pesama
- Josipa Lisac - Danas sam luda
- Lena Kovacevic - Pozovi Me
- Viktorija - Arija
- Regata - Andrea
- Marija Šerifović - Molitva
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
-
Zdravlje
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
-
-
Putovanja
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Danas proslavljamo Svetski dan kroasana
Dan kroasana se obeležava svakog 30. januara, a mnogi će se složiti da ovo neodoljivo i mekano pecivo definitivno zaslužuje svoj dan.
30-01-2024 | 11:11 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year
Foto: Bigstock, Wavebreak Media
Podaci o tome kako je nastalo ovo pecivo nisu potvrđeni, ali postoje neke interesantne legende. Jedna od najzastupljenijih govori o tome o tome da je kroasan nastao otprilike ovako: 1683. godine tursko carstvo je izvršilo opsadu Beča. Iako su Turci nekoliko puta pokušavali da osvoje grad silom, na kraju nisu uspeli. Umesto toga, odlučili su da koriste podzemne tunele u borbi. Pošto su bečki pekari radili u podrumskim skladištima grada, čuli su zvuk kopanja i alarmirali gradsku vojsku kako bi se opsada sprečila, prenosi Days of the year.
Za svoju budnost, pekari su dobili visoke počasti i zahvalnice za pomoć u nadmudrivanju Turaka. Za slavlje su pekli svoj hleb u obliku polumeseca — simbola Otomanskog carstva. Nakon što su Turci poraženi, uveo se običaj da se jutarnja kafa služi uz pecivo u obliku polumeseca!Iako većina ljudi misli da je kroasan definitivno francusko pecivo, mnogi su ubeđeni da je nastalo u Austriji i da je do francuskih pekara stiglo nešto kasnije, zapravo kada je recept izmenjen korišćenjem lisnatog testa.
Legenda se nastavlja i kaže da je sto godina kasnije, Marija Antoaneta predstavila pecivo Francuzima koji su ga nazvali "kroasan". I od tada, ova ukusna poslastica je postala popularna koliko i čuveni baget.
Najbolji način da proslavite ovaj dan je da pronađete francusku pekaru ili pekaru koja priprema ovo pecivo na "francuski način". Francuzi definitivno ovu poslasticu doveli do savršenstva. Ako nemate tu mogućnost pronađite savršen i proveren recept. Možete ih i napuniti filom koji najviše preferirate. -
Pročitajte i...
Da li joga za lice zaista deluje ili je to samo mit?
Iako grimase poput naduvavanja obraza ili istezanja čela mogu delovati smešno, u određenim krugovima to je ozbiljna praksa poznata kao joga za lice.
Šta sve glas može da otkrije o vama? Evo nekih zanimljivih činjenica
Možda se iznenadite kad otkrijete šta sve može da se sazna na osnovu vašeg glasa. Visina, snaga ili društvenost su samo neke karakteristike koje se mogu primetiti kada vas neko čuje kako govorite.
Meksiko oborio rekord u pravljenju najveće tortilje-sendviča!
I ove godine Meksiko je po petnaesti put zaredom oborio latinoamerički rekord u pravljenju najdužeg sendviča.
Šta stvara divovske talase? Naučnici otkrivaju obrazac
januara 1995. godine zid vode visok oko 25 metara udario je u platformu Draupner u Severnom moru, ostavljajući prvi pouzdani zapis o tzv. “rogue wave” talasu na otvorenom moru. Taj događaj pokrenuo je intenzivna naučna istraživanja kako bi se shvatilo kako ovakvi retki giganti mogu nastati bez kršenja zakona fizike.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: