-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Dragojević - Neka Se Drugi Raduju
- Knez - Vjeruj
- Vlado Georgiev - Zbogom ljubavi
- Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
- Valentino - Volim te još
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Ramen na naš način
Zaboravite na komplikovane, egzotične začine... Ovo je jednostavan, domaći ramen koji možete napraviti sa sastojcima koje već imate u kuhinji.
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
-
Zdravlje
Deset najboljih ideja za užinu ako imate dijabetes
Pravilno izabrana užina može da pomogne u održavanju stabilnog šećera u krvi, produži osećaj sitosti i da doprinese boljem zdravlju srca i metabolizma. Ako imate dijabetes, važno je da grickalice budu bogate vlaknima, proteinima i zdravim mastima, a da sadrže što manje rafinisanih šećera i praznih kalorija.
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
-
Putovanja
Najlepše destinacije u Evropi za jesenje pešačenje
Leto možda jeste sezona odmora na plaži i festivala, ali jesen je pravo vreme za avanturu na otvorenom.
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
-
Preporučujemo
Osam interesantnih mesta u domu koja možete očistiti ručnim paročistačem
Jedan od najvećih trendova u čišćenju danas nije još jedan viralan TikTok proizvod, već, stara dobra vrela (tačnije, parna) voda. Paročistači su ponovo u centru pažnje i to s razlogom. Para uklanja svakodnevnu prljavštinu, razgrađuje tvrdokorne naslage i dezinfikuje bez ikakvih hemikalija. Najveća prednost je što je potpuno bezbedna za kuće sa decom i kućnim ljubimcima.
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.28 126.16 USD 99.28 99.98 100.68
-
Danas proslavljamo Svetski dan kroasana
Dan kroasana se obeležava svakog 30. januara, a mnogi će se složiti da ovo neodoljivo i mekano pecivo definitivno zaslužuje svoj dan.
30-01-2024 | 11:11 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year
Foto: Bigstock, Wavebreak Media
Podaci o tome kako je nastalo ovo pecivo nisu potvrđeni, ali postoje neke interesantne legende. Jedna od najzastupljenijih govori o tome o tome da je kroasan nastao otprilike ovako: 1683. godine tursko carstvo je izvršilo opsadu Beča. Iako su Turci nekoliko puta pokušavali da osvoje grad silom, na kraju nisu uspeli. Umesto toga, odlučili su da koriste podzemne tunele u borbi. Pošto su bečki pekari radili u podrumskim skladištima grada, čuli su zvuk kopanja i alarmirali gradsku vojsku kako bi se opsada sprečila, prenosi Days of the year.
Za svoju budnost, pekari su dobili visoke počasti i zahvalnice za pomoć u nadmudrivanju Turaka. Za slavlje su pekli svoj hleb u obliku polumeseca — simbola Otomanskog carstva. Nakon što su Turci poraženi, uveo se običaj da se jutarnja kafa služi uz pecivo u obliku polumeseca!Iako većina ljudi misli da je kroasan definitivno francusko pecivo, mnogi su ubeđeni da je nastalo u Austriji i da je do francuskih pekara stiglo nešto kasnije, zapravo kada je recept izmenjen korišćenjem lisnatog testa.
Legenda se nastavlja i kaže da je sto godina kasnije, Marija Antoaneta predstavila pecivo Francuzima koji su ga nazvali "kroasan". I od tada, ova ukusna poslastica je postala popularna koliko i čuveni baget.
Najbolji način da proslavite ovaj dan je da pronađete francusku pekaru ili pekaru koja priprema ovo pecivo na "francuski način". Francuzi definitivno ovu poslasticu doveli do savršenstva. Ako nemate tu mogućnost pronađite savršen i proveren recept. Možete ih i napuniti filom koji najviše preferirate. -
Pročitajte i...
Tajanstveni zvuk iz okeana: Da li bića iz morskih dubina razgovaraju?
Pre nekoliko decenija, u vodama oko Antarktika, ljudi su zabeležili neobičan zvuk - ponavljajući šum koji je podsećao na patke, ali kao da dolazi od džinovskog morskog čudovišta.
15 miliona evra u džepu ili kako zaboravljeni tiket može da promeni život
Jedan Nemac je osvojio 15,3 miliona evra (18 miliona dolara) na lutriji nakon što je, šest meseci po kupovini, pronašao zaboravljeni tiket u džepu svog kaputa.
Kako mozak bira koje uspomene ostaju?
Sećate li se gde ste bili i šta ste radili neposredno pre nego što ste čuli neku iznenađujuću vest? Ili sitnog detalja sa dana koji je bio potpuno običan, sve dok se nešto veliko nije dogodilo? Naučnici kažu da to nije slučajnost, već način na koji naš mozak funkcioniše.
Legendarni „brod duhova“ viđen prvi put posle više od jednog veka
Posle više od jednog veka, misteriozni brod F.J. King, koji je potonuo u jezeru Mičigen 1886. godine, konačno je otkriven. Ovaj 44-metarski trojarbolni brod, poznat i kao „brod duhova“, godinama je bio predmet potrage bez uspeha.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: