
Čips od jabuka
Ukoliko ne možete da odolite grickalicama, umesto za onaj od krompira, odlučite se za čips od jabuke koji ima daleko manje kalorija.
09-09-2016
|10:37
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 5-6 jabuka (vrsta po izboru)
- 1 kašika šećera,
- cimet po želji
Priprema: Jabuke isecite na tanke, što tanje kriške. Kako ne bi potamnele, stavljajte ih u posudu sa hladnom vodom u kojoj ste rastopili pola kašikice soli. Kada isečete sve jabuke, izvadite ih iz vode i osušite kuhinjskim papirnim ubrusom i poslažite u tepsiji. Jabuke u tepsiji pospite cimetom (ili nekim drugim začinom koji volite) po ukusu i svaku pospite sa prstohvatom šećera. Nasečene jabuke, tj. čips, pecite u rerni zagrejanoj na 100°C sat vremena. Nakon sat vremena izvadite tepsiju, okrenite svaku jabuku i vratite u rernu na još 1 sat (ili najmanje 30 minuta). Posle tog drugog sata, isključite rernu, a jabuke ostavite u rerni da se prohlade.