-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Jesam te pustila
- Galija - Na tvojim usnama
- Sandi Cenov - Malena
- Željko Joksimović - Ima nešto u tom što me nećeš
- Hari Mata Hari - Gdje Li Si Sada Ljubavi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Zdrav tanjir: Izbalansirajte unos namirnica
Ukoliko polažete pažnju na količinski i sadržajni unos hrane na dnevnom nivou, možete isprobati tehniku tzv. zdravog tanjira.
17-03-2023 | 15:02 | Autor/Izvor: Naxi media-My Doctor - Kaiser Permanente YouTube
Foto: Bigstock/Artem Shadrin
Na YouTube kanalu "My Doctor - Kaiser Permanente", objašnjen je koncept ovakvog tanjira, koji prikazuje namirnice i njihov proporcionalni odnos koji bi trebalo da se primeni tokom serviranja hrane.
Naime, za odrasle se koristi tanjir većih dimenzija, decu manji, a kako je objašnjeno, tanjir bi najpre trebalo prepoloviti zamišljenom linijom. Jednu polovinu bi trebalo ispuniti povrćem, tako da jednu četrvtinu celokupnog tanjira čini skorbno povrće (krompir, grašak, kukuruz...) a drugu povrće poput tikvica, krastavca, šargarepe, brokolija...Osobe koje imaju dijabetes polovinu tanjira bi trebalo da ispune povrćem koje nije skrobno.
Treću četvrtinu tanjira bi trebalo ispuniti pirinčem, testeninom, kinoom ili zrnastim povrćem, a poslednju četvrtinu tanjira proteinima koje sadrže tofu sir, piletina ili riba.
Ukoliko želite da obrok upotpunite hlebom ili tortiljom, smanjite količinu hrane koji ste stavili u treću četvrtinu tanjira.
Isti princip možete primeniti i tokom pravljenja supe, odnosno čorbe, održavajući proporcionalnu odnos namirnica.
-
Pročitajte i...
Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!
Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.
Kako poboljšati zdravlje creva?
Zdravlje creva je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje organizma, uključujući i zdravlje srca. Nutricionistkinja Viktorija Tejlor razgovara sa stručnjakom za zdravlje creva, dr Megan Rosi.
Tri sporne navike koje povećavaju rizik od dijabetesa
Nije tajna da je hranljiva, uravnotežena ishrana važna komponenta vašeg ukupnog zdravlja.
Prirodni saveznik zdravlja i ukusa: Vreme je za paradajz!
Iako paradajz možemo da nađemo u prodavnicama tokom cele godine, tek sada, s početkom letnje sezone, stiže domaći paradajz punog ukusa, mirisa i nutritivne vrednosti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: