Zapečena boranija
Zapečena boranija je zdrav obrok, koji će biti pravo osveženje za vaš organizam.
16-10-2015
|15:50
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 gr boranije
- 1-2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 2 jaja
- 1,5dl mleka
- 0.5 dl ulja
- 1 kaščica začina [so,vegeta]
- 1 kačićica mirođije
- pola kašicice aleve paprike
- 2 kašike kisele pavlake
- slanina po želji
- so, vegeta
Priprema: Na ulju propržiti crni luk, dok malo ne dobije providnu boju, a zatim i beli luk [dok ne omekša].
Dodati rendane šargarepe. Pri kraju dodati kasicicu soli [ili vegete] i ostaviti da se jos malo proprži.
Dodati seckani paradajz i propržiti. Boraniju očistiti, iseckati i kuvati u vodi sa malo soli desetak minuta. Ocediti od vode. Presuti boraniju u tepsiju, dodati aleve paprike i mirođije i ostaviti malo da se proprži.mutiti jaja, pavlaku i mleko i sve to dodati u tepsiju sa boranijom. Ostaviti u prethodno zagrejanu rernu. Nakon 10 minuta mozete po zelji prekriti smesu sa parčićima tanko seckane slanine. Kada više ne bude u tečnom stanju izvaditi iz rerne i poslužiti uz kiselo mleko.