-
Poslednjih 5 pesama
- Galija - Da li si spavala
- Neverne Bebe - Tužna pesma
- Viktorija - Ljubav je samo reč
- Valentino - U vrelini noci
- Tijana Bogicevic - Stihija
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Crveni tepih sa festivala u Kanu prodaje se na kilogram, a evo koliko košta!
Crveni tepih sa stepenica zgrade u kojoj se održava Filmski festival u Kanu svakodnevno je menjan od 13. do 24. maja, tokom trajanja manifestacije, a sada se prodaje po ceni od jednog evra po kilogramu.
-
Kofein i san: Šta se dešava u mozgu dok spavate pod njegovim uticajem?
Znamo da kofein, zahvaljujući svom stimulativnom dejstvu, nije najbolji izbor za piće pred spavanje – barem ne ako želite kvalitetan odmor. Međutim, novo istraživanje donosi još dublji uvid u to kako kofein zapravo utiče na mozak tokom sna.
-
Poštansko sanduče odlazi u istoriju: Danska ukida državnu poštu posle četiri veka
U Danskoj, jednoj od najdigitalizovanijih zemalja sveta, poštansko sanduče uskoro će postati stvar prošlosti. Nakon više od 400 godina, danska državna poštanska služba PostNord prestaje sa dostavom pisama, a poštansko sanduče – nekada simbol tradicije, romantike i svakodnevne komunikacije – počinje da nestaje iz gradova i sela.
-
Slavimo Svetski dan krofni: poslastica koja je obeležila istoriju!
Retko ko može da odoli ovom mirisnom, mekanom, prženom savršenstvu. Bilo da volite klasične, punjene, ušećerene, glazirane ili sa čokoladom, krofne su slatko zadovoljstvo koje spaja ljude širom sveta.
-
Parmezan otvoren posle 27 godina postavio novi rekord u sazrevanju
Kotur parmiđano ređana (Parmigiano Reggiano) otvoren je posle neverovatnih 27 godina i tri meseca – što je šest godina duže od prethodnog rekorda. Ovaj sir koji je izuzetno dugo sazrevao proslavljen je kao „autentični dragulj prirode“ i postao je novi šampion dugovečnosti u svetu parmezana.
-
Šta 25 godina istraživanja otkriva o starenju mozga?
Starenje mozga već decenijama izaziva interesovanje naučnika i javnosti. Sada je istraživački program koji je trajao 25 godina pružio ključne uvide o faktorima koji utiču na kognitivne sposobnosti tokom života.
-
Delfini sebi daju imena – i možda u njima kriju tajne informacije
Kao i ljudi, mnoge životinje zavise od društvenih interakcija kako bi opstale i napredovale. Zato je međusobna komunikacija ključna za njihov opstanak.
-
Zašto trudnice žude za kiselim krastavcima?
Možda se pitate: zašto trudnice žude za kiselim krastavcima? Postoji mnogo razloga za to. Krivicu možete pripisati promenama tokom trudnoće, uključujući hormonske promene i promene u nutritivnim potrebama. Ali može postojati i psihološki element u svemu tome. Na kraju krajeva, kiseli krastavci su klasična trudnička žudnja, i teško je da ne budete pod uticajem toga.
-
Naučni dokaz da aure postoje? Ispitivanje „efekta fantomskog lista“
U poslednjih nekoliko godina, Kirlijanova fotografija izazvala je veliko interesovanje zahvaljujući dramatičnim slikama koje, kako se čini, prikazuju "auru" ljudi i biljaka. Mnogi entuzijasti veruju da ti svetleći obrisi predstavljaju životnu energiju živih bića.
-
Ljudi evoluiraju pred našim očima na Tibetanskoj visoravni
Ljudi još uvek nisu završili svoj evolutivni put – naše telo se i dalje prilagođava svetu oko nas, a zapisi tih promena vidljivi su u našoj biologiji.
-
Mozak slonova otkriva velike razlike među vrstama
Slonovi su već dugo poznati kao izuzetno inteligentna bića. Njihove jake porodične veze, upotreba alata i izražena emocionalna svest oduvek su fascinirale ljude. Ipak, uprkos divljenju koje izazivaju, mozgovi ovih veličanstvenih životinja i dalje su relativno malo proučavani.
-
Retki plavi dijamant prodat za 21,5 miliona dolara na aukciji u Ženevi
– Izuzetno redak plavi dijamant prodat je na aukciji u Ženevi za 21,5 miliona dolara, saopštila je aukcijska kuća Sotheby’s.