-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Pamti Me
- Zana - Vojna pošta
- Film - Njezno Njezno Njeznije
- Kaliopi - Kofer ljubavi
- Eva Braun - Sasvim obican dan
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Za prave gurmane: Pileći hamburger
Pripremite domaći pileći hamburger.
23-09-2016 | 12:34 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Fudio
Sastojci:- 4 lepinje
- 4 fileta belog mesa (po 80 g)
- 1 žumance
- Pola kašičice senfa
- 125 ml ulja + 100 ml za prženje
- kašika sirćeta
- so, biber
- kašika ajvara
- 2 paradajza
- 1 krastavac
- vezica rukole
- 50 g brašna
- 1 jaje
- malo mleka
- 100 g prezli
- 100 g seckanih lešnika
- 4 lista zelene salatePriprema: Pomešajte žumace i senf, dodajte ulje kap po kap, pa mutite tako da dobijete kremasti majonez. Umešajte sirće i ajvar, posolite, pobiberite i ostavite da se hladi. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Paradajz, krastavac i rukolu operite i očistite, a zatim isecite za salatu. Presecite lepinje, pa ih zapecite pet minuta sa unutrašnje strane. Na jedan tanjir sipajte brašno, u drugom umutite jaje i mleko, a u trećem pomešajte prezle i lešnik. Meso prvo panirajte brašnom, zatim ga umočite u jaje i mleko, pa u prezle i lešnik. Pržite ga u vrelom ulju. Lepinju namažite majonezom, poređajte povrće, salatu, ubacite meso i poslužite.
-
Pročitajte i...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
Čizkejk sa limunom
Nepečeni, kremast i sa osvežavajućom notom limuna, čizkejk sa limunom savršen je za tople dane, porodična okupljanja ili onda kada nam se jede nešto slatko, ali lagano...
Najukusnija salata sa tunjevinom
Niko ne voli da provodi vreme pored šporeta tokom letnjih dana. Zato vam predstavljamo zdravu i hranljivu salatu za čiju pripremu vam je potrebno svega desetak minuta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: