Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
02-12-2024
|13:20
|Autor / Izvor: Naxi media
                                                            
Sastojci:
250 g testenine po izboru
200 g brokolija (svežeg ili zamrznutog)
200 ml ovsene pavlake
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka (sitno iseckan)
1 kašika susama
30 g badema (seckanih ili listića)
So i biber po ukusu
Malo limunovog soka (po želji)
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja. Sačuvajte malo vode od kuvanja. U međuvremenu, operite brokoli i skuvajte ga na pari ili u blago posoljenoj vodi 5-7 minuta, dok ne omekša. Na maslinovom ulju propržite beli luk na laganoj vatri, pazeći da ne pregori. Dodajte ovsenu pavlaku i kuvajte 2-3 minuta. Ubacite skuvan brokoli u sos i blago ga zgnječite viljuškom, ali ostavite poneki veći komad. Dodajte malo vode od testenine ako je sos pregust. Začinite solju, biberom i po želji dodajte malo limunovog soka za svežinu. Umešajte skuvanu testeninu u sos i dobro promešajte. Na suvom tiganju kratko propržite susam i bademe, pa ih pospite preko gotovog jela.
PRIJATNO!