-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Svirajte mi jesen stiže
- Kiki Lesendric I Piloti - Slucajno
- Željko Joksimović - Menjaj Pesmu
- Massimo Savic - Samo Jedan Dan
- Leteći Odred - Sanjao sam moju ružicu
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoCepkano svinjsko meso sa povrćem!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan oslić u vinu!Oslić je zdrava, povoljna i uvek dostupna riba. Istina je da ga često pripremamo na isti način, što podrazumeva prženje u dubokom ulju. Ipak, ova riba nudi različite mogućnosti i možete pripremiti sjajna jela koja će vas oduševiti. Jedno od takvih jela je i čuveni oslić u vinu.
-
ZdravljeSezona mandarina: Slatko voće koje štiti srce, kožu i oči
Mandarine su popularno citrusno voće, delom zbog svog jakog, slatkog ukusa. Poznate su po tome što su generalno slađe od pomorandži, što ih čini ukusnom i zdravom opcijom za desert. Kako je sada već polako počela njihova sezona dobro je da se upoznamo sa zdravstvenim benefitima ovog popularnog i pristupačnog voća.
Koliko sna može da bude previše? Evo odgovora doktoraPrekoračenje određenog broja sati sna tokom noći može da ima negativne posledice.
-
PutovanjaMalbork: Posetite najveći zamak na svetu!
Zamak Teutonskog reda u Malborku, poznat i kao Malbork zamak (poljski: Zamek w Malborku, nemački: Ordensburg Marienburg), predstavlja impresivan kompleks iz 13. veka smešten u gradu Malbork, Poljska. To je najveći zamak na svetu po površini i jedno od UNESCO-ve Svetske baštine.
Gde se tačno nalazi najudobniji grad na svetu?Prve asocijacije na odmor obično uključuju sunce, pesak i blistavo plavo more, ali kada leto pređe u jesen, pruža se prilika za potpuno drugačiji tip putovanja: udoban i prijatan odmor.
-
PreporučujemoPrirodni načini za uklanjanje neprijatnih mirisa iz sudopere
Ako iz vaše sudopere dopiru neprijatni mirisi, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ih uklonite. Ipak, važno je izbegavati korišćenje jakih hemikalija, koje ne samo da mogu biti toksične, već mogu oštetiti vaše cevi. Umesto da posegnete za osveživačima vazduha ili drugim mirisnim sredstvima kako biste privremeno zamaskirali neprijatne mirise, trebalo bi da znate da će se mirisi s vremenom samo pojačati.
Pirinač u kupatilu: Neočekivani trik sa brojnim prednostimaVećina ljudi čuva pirinač u kuhinji, ali jeste li se ikada zapitali koliko može biti koristan u kupatilu? Na prvi pogled, pirinač možda ne deluje kao nešto što bi imalo primenu van kuhinje, ali zapravo može da bude iznenađujuće koristan i u drugim delovima doma.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.23 117.05 117.87 CHF 124.15 125.03 125.91 USD 107.42 108.17 108.93
-
Uskršnji hleb
Napravite uskršnji hleb brzo i lako.
25-04-2016 | 13:19 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-nataliaspb
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 2 kašičice soli
- 4 kašika šećera
- 1 (manje) pakovanje svežeg kvasca
- 2 jajeta
- 7.5 dclmleka
- 1 kašikica ulja
- 1 žumance za premazivanje
- kuvana (može i ofarbana) jaja
Priprema: Kvasac se, uz 1 kašikicu šećera, prelije sa 1 dcl mleka. U brašno se doda so, šećer, jaja, ulje, kvasac kad uskisne i zamesi se mlekom (količina ne mora biti nužno koliko je napisano, već se određuje "pod rukom").Testo treba da bude srednje mekano, kao i za ostala kisela testa. Prekriveno lanenom krpom stoji dok ne uskisne.Premesi se dva, tri puta. U kalupe (namazane margarinom i pobrašnjene) željene veličine stavi se odgovarajuća količina testa. Jedan deo testa se ostavi za ukrašavanje. Kada se ukrasi, ubace se kuvana jaja na željena mesta, premaže se jajetom, ostavi da odstoji 10 minuta i stavi se peći na 200°C dok ne porumeni. -
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso sa povrćem!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Salata sa tunjevinom i krompiromDivna salata koju možete da poslužite uz tost kao predjelo, a može da posluži i kao kompletan obrok jer je veoma hranljiva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: