-
Poslednjih 5 pesama
- Oktobar 1864 - Denis
- Nina Badrić - Moji Ljudi
- Doris Dragović - Tek iz navike
- Marija Šerifović - Pametna I Luda
- Poslednja igra leptira - Nataša
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Zdravlje
Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?
Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Putovanja
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače
Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.
-
Preporučujemo
Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju
Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.50 125.37 126.25 USD 99.15 99.85 100.55
-
Prirodni načini farbanja uskršnjih jaja: Inspiracija iz vaše kuhinje
Uskrs je vreme kada domovi ožive bojama, mirisima i toplinom porodičnih okupljanja. Jedan od najlepših običaja koji sa sobom nosi prazničnu atmosferu jeste farbanje jaja.I dok se u savremenim domaćinstvima sve češće poseže za fabričkim bojama i gotovim setovima za ukrašavanje, postoji nešto posebno, gotovo čarobno, u vraćanju prirodi i tradicionalnim metodama.
17-04-2025 | 11:16 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Mariva
Ako ove godine želite da vaša uskršnja jaja budu ne samo lepa, već i bezbedna, ekološki prihvatljiva i napravljena s ljubavlju, razmislite o prirodnim načinima farbanja jaja. Umesto hemikalija, zavirite u svoju kuhinju – tamo već imate sve što vam je potrebno: voće, povrće, začine i malo mašte.
Prirodne boje ne samo da su nežne i jedinstvene, već svaki put daju pomalo drugačiji rezultat, zbog čega je svaki primerak jedno malo umetničko delo.
Koje prirodne sastojke koristiti za bojenje jaja?
Svaka boja ima svoj izvor u prirodi:
Žuta – kurkumaCrvena – cvekla ili ljuske crvenog luka
Zelena – peršun ili spanać
Plava – borovnice
Ljubičasta – crveni kupus
Postupak je jednostavan i sličan za sve vrste sastojaka:
Usitnite voće ili povrće (ili dodajte začin kao što je kurkuma), prelijte vodom i dodajte jednu kašiku sirćeta, koje pomaže da se boja bolje veže za ljusku, a jaje ne pukne tokom kuvanja. Kuvajte mešavinu oko 15 minuta, zatim procedite i dobijenu tečnost upotrebite kao boju. U nju ubacite jaja i kuvajte ih još oko 5 minuta na tihoj vatri. Za intenzivnije nijanse, ostavite ih da odstoje u toj tečnosti i nakon kuvanja, čak i do nekoliko sati.
Tradicionalna crvena: farbanje pomoću lukovine
Jedan od najpoznatijih i najvoljenijih načina prirodnog farbanja jaja kod nas jeste farbanje u lukovini crvenog luka. Ova metoda datira generacijama unazad, a rezultati su uvek toplih, zemljanih crvenkastih i braonkastih tonova koji odišu tradicijom.
Za ovu metodu biće vam potrebno:
Lukovina od otprilike 15 glavica crvenog luka1 litar vode
40 ml alkoholnog sirćeta
Jaja
Malo ulja (za sjaj)
Postupak:
U velikoj šerpi prokuvajte lukovinu u vodi sa sirćetom oko 30 minuta, kako bi boja iz ljuski prešla u vodu. Nakon toga procedite tečnost, pažljivo ubacite jaja i kuvajte još 10 minuta na jakoj vatri. Kada se jaja ohlade, možete ih blago premazati uljem da bi dobila lep sjaj i još više istakla prirodnu boju. -
Pročitajte i...
Spisak stvari koje nikako ne bi trebalo da čuvate pored šporeta!
Prostor oko šporeta često deluje kao savršeno mesto za odlaganje stvari koje vam trebaju dok kuvate. Ipak, mnogi predmeti koje možda sada držite tik uz rernu i ringlu ne podnose visoke temperature i najbolje je da ih odmah premestite.
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: