Tulumbe

Napravite ukusne tulumbe i počastite vašu porodicu u vikendu koji dolazi.

12-04-2019

|

12:29

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 0.5 litra mleka
- 0.5 l vode
- 6 kašika ulja
- so
- 1 kesica praška za pecivo
- 450 g brašna
- 4 jaja
Za preliv: 
- 700 g šećera
- 0.5 litra vode
- 2 limuna


Priprema: Prokuvati mleko, vodu, 6 kašika ulja i so, pa u to dodati brašno pomešano sa pecivom. Zamesiti testo srednje tvrdoće. Ostaviti ga da se ohladi pa u njega dodati umućena jaja. Pripremljenim testom puniti spric za tulumbe. Pripremljene tulumbe pržiti u vrelom ulju. Rešetkastom kašikom vaditi porumenele tulumbe, ređati ih u odgovarajuću posudu i preko ohlađenih preliti sirup. Preliv: Šećer i vodu staviti da se ušpinuje pa u to dodati sok od limuna. Vrelim sirupom preliti ohlađene tulumbe i ostaviti ih da se natope.