-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Moja ljubav
- Prljavo Kazalište - Iz nekih starih razloga
- EKV - Oci Boje Meda
- Kaliopi - Vucica
- Djavoli - Dani ljubavi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Testenina sa tikvicama i slaninomAko nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
-
ZdravljeSve prednosti vitamina C
Većina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
Sok koji može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiskaVerovatno nikada ne biste pomislili da sok može da vam pomogne u snižavanju povišenog pritiska, ali sada možete da razmotrite ovu opciju.
-
PutovanjaProduženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Pet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
-
PreporučujemoUklonite fleke sa kuhinjskih krpa uz pomoć ovog recepta
Kuhinjske krpe najčešće i nakon pranja u mašini za veš na najvišoj temperaturi ostaju sa flekama i zato vam je neophodan trik uz pomoć kojeg ćete uvek uspeti da se izborite sa dosadnim mrljama.
Napravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudovaOtkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 118.79 119.63 120.47 USD 108.49 109.25 110.02
-
Tradicionalna baklava sa orasima
Ukus i miris detinjstva koji budi sva vaša čula...
21-12-2023 | 10:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock,
Sastojci:
500 g kora za baklavu
500 g mlevenih oraha
200 g margarina
100 ml ulja
100 g šećeraPreliv za baklavu:
3 čaše (od 250 ml) šećera
4 čaše vode
1 limun - sokPriprema:
Izmešati samlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.
Margarin i ulje staviti na šporet, da se margarin istopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, margarinom i uljem, pa ostaviti 15 minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180 stepeni.
Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu preliti toplim sirupom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Baklava za Ginisa
U okviru manifestacije Gastro šou u Tuzli, predstavljena je baklava teška 800 kilograma, koja će, kako su najavili organizatori, ući u konkurenciju za najveću na svetu, prenosi RTS.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: