Domaća baklava

Ukusan deset koji će voleti cela porodica.

22-03-2019

|

10:05

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1 kg kora za baklavu
- 500 gr seckanih oraha
- 500 gr mlevenih oraha
- 1 kg šećera
- 250 gr maslaca
- 2 limuna


Priprema: Otopiti maslac. Pomešati orahe i 250gr šećera. U pleh staviti 5 kora i poprskati ih rastopljenim maslacem. Staviti preko 2 kore, pa posuti orasima.Postupak ponavljati dok se ne istroši sav materijal. Na kraju staviti 3 kore, poprskati i njih pa iseći u romboide ili trouglove. Ugrejati rernu na 150 stepeni i peći baklavu dok ne dobije zlatno – bronzanu boju. Ostatak šećera, staviti da provri i kuvati 5 minuta. U tu smesu dodati kolutove limuna, ap dobijenim prelivom zaliti baklavu. Ostaviti da prenoći.