Torta od jagoda i sira

Isprobajte ovakvu kombinaciju ukusa.

05-05-2017

|

14:02

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 120 g putera
- 150 g šećera
- 2 1/2 kesice vanilin šećera
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 40 g gustina
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 60 ml mleka
- 2 kesice želatina
- 72 g jagoda
- 400 ml slatke pavlake
- 500 g sremskog sira
- sok od jedne limete

Priprema: Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umutiti puter, 100 g šećera, 1/2 kesice vanilin šećera i jaja. Pomešati brašno, gustin i prašak za pecivo, pa ga dodavati postepeno masi, naizmenično sa mlekom. Testo presuti u nauljeni okvir za kolače (ø 26 cm). Pripremiti želatin prema uputstvu sa kesice. Umutiti slatku pavlaku. Izmešati sir, 2 kesice vanilin šećera, 50 g šećera i sok od limete. Umešati rastopljeni želatin u krem od sira, pa kad se prohladi i počne da želira, dodati slatku pavlaku. Preseći testo na dve kore i donju vratiti u okvir za kolače. Sipati krem preko prve kore (ostaviti nekoliko kašika), pa poklopiti gornjom. Ostatak krema premazati preko torte, staviti jagode i preliti želatinom napravljenim po uputstvu sa kesice. Ukrasiti svežim listićima matičnjaka ili nane i servirati.