-
Poslednjih 5 pesama
- Zana - Vojna pošta
- Film - Njezno Njezno Njeznije
- Kaliopi - Kofer ljubavi
- Eva Braun - Sasvim obican dan
- Jelena Tomašević - Za Divno Cudo
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Testenina sa tikvicama
Ovo jelo odličan je izbor tokom vrućina. Pasta i tikvice su lako varljive, a opet će u vama izazvati osećaj sitosti.
26-08-2015 | 13:45 | Autor/Izvor: Naxi media-kuvarancje
Foto: Bigstockphoto- marmo81
Sastojci:
- 250 g taljatela,
- 2 manje zelene tikvice (ukupno oko 400 g),
- 1 mladi beli luk ili vezica sremuša,
- 1 veza peršunovog lišća,
- 1 kocka (oko 50 g) feta sira
- zelena ljuta paprika (ako ne volite ljuto, koristite slatku papriku),
- so, biber po ukusu.
Priprema: Pristavite vodu za kuvanje testenine jer je za to potrebno najviše vremena. Ako imate nožić za sečenje tikvice isecite nožićem. Ako ga nemate, onda nožem na dasci tikvice po dužini isecite na što tanje rezance. U dublji tiganj (ili šerpu) na ulju kratko propržite takođe na rezance iseckani beli luk (ili sremuš), papriku i dodajte tikvice. Sve posolite, začinite biberom i propržite dok tikvice ne smekšaju - otprilike 4-5 minuta. U tiganj sa tikvicama dodajte skuvane i oceđene taljatele. Dodajte i iseckan peršunov list i sir, sve promešajte i poslužite. (Izvor-kuvarancije) -
Pročitajte i...
Hladna pasta sa povrćem
Za ovaj zdrav obrok vam je potrebno najviše 15 minuta, što je idealno ako mrzite da kuvate kada je napolju veoma toplo. Ako ste skeptični jer je reč o hladnoj pasti, nemojte da brinete, jer će vas ukus oduševiti i baš ovakav obrok će vas osvežiti.
Pasta zube kao sredstvo za čišćenje: Par jednostavnih saveta kako da je koristite
Mnogi nisu upoznati sa činjenicom da pastu za zube možemo da iskoristimo na više različitih načina.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: