Testenina sa tikvicama
Ovo jelo odličan je izbor tokom vrućina. Pasta i tikvice su lako varljive, a opet će u vama izazvati osećaj sitosti.
26-08-2015
|13:45
|Autor / Izvor: Naxi media-kuvarancje
Sastojci:
- 250 g taljatela,
- 2 manje zelene tikvice (ukupno oko 400 g),
- 1 mladi beli luk ili vezica sremuša,
- 1 veza peršunovog lišća,
- 1 kocka (oko 50 g) feta sira
- zelena ljuta paprika (ako ne volite ljuto, koristite slatku papriku),
- so, biber po ukusu.
Priprema: Pristavite vodu za kuvanje testenine jer je za to potrebno najviše vremena. Ako imate nožić za sečenje tikvice isecite nožićem. Ako ga nemate, onda nožem na dasci tikvice po dužini isecite na što tanje rezance. U dublji tiganj (ili šerpu) na ulju kratko propržite takođe na rezance iseckani beli luk (ili sremuš), papriku i dodajte tikvice. Sve posolite, začinite biberom i propržite dok tikvice ne smekšaju - otprilike 4-5 minuta. U tiganj sa tikvicama dodajte skuvane i oceđene taljatele. Dodajte i iseckan peršunov list i sir, sve promešajte i poslužite. (Izvor-kuvarancije)