-
Poslednjih 5 pesama
- Van Gogh - Za Godine Tvoje
- Oliver Dragojević - Moj Lipi Andjele
- Valentino - Idu ptice selice
- Aleksandra Radović - Dok Disem
- Tap 011 - Vrapci
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
-
Zdravlje
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga
Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.
-
Putovanja
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
-
Preporučujemo
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.27 126.15 USD 99.14 99.84 100.53
-
Testenina sa čeri paradajzom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
01-11-2024 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna_Shepulova
Sastojci:
200 g testenine (špagete, fuzili ili penne)
300 g čeri paradajza, prepolovljenih
3-4 čena belog luka, iseckana
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica suvog origana
So i biber po ukusu
Svež bosiljak
Parmezan (po želji)
Priprema:U velikom loncu prokuvajte vodu sa malo soli.Dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu na pakovanju dok ne bude al dente (obično oko 8-10 minuta). Dok se testenina kuva, zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckan beli luk i pržite ga dok ne postane zlatno smeđ, oko 1-2 minuta. Pazite da ne pregori jer će postati gorak. Dodajte čeri paradajz i kuvajte ih dok ne omekšaju i puste sok, oko 5-7 minuta. Povremeno promešajte. Dodajte suvi origano, so i biber po ukusu. Dinstajte još 2 minuta. Kada je testenina skuvana, sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvala, a zatim je procedite. Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom. Dobro izmešajte, dodajući malo sačuvane vode od kuvanja testenine ako je potrebno da se sos bolje poveže sa testeninom. Pospite svežim bosiljkom i parmezanom po želji i poslužite.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
Pet kulinarskih trikova za savršenu testeninu!
Iako deluje da je priprema testenine jednostavan posao, sigurno vam se bar nekad desilo da vam je ona ispala prekuvana, bljutava ili skoro nejestiva. Uz ovih pet saveta to se sigurno neće desiti, samo je bitno da ispratite sve korake.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: