Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek
    2. Hari Mata Hari - Kad dodje oktobar
    3. Colonia - Njeno ime ne zovi u snu
    4. Idoli - Zasto Su Danas Devojke Ljute
    5. Tajči - Hajde Da Ludujemo Ove Noci
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Gale Kerber - Petak - Mojih 50
    2. 14. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 14. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 14. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Gale Kerber - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

    Piletina u sosu od pečuraka Piletina u sosu od pečuraka

    Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.

  • Zdravlje
    Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara! Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!

    Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.

    Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina? Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?

    Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga

    Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.

    Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta

    Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.

  • Preporučujemo
    Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru? Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?

    Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.

    Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija? Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?

    Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 123.27 124.14 125.01
    USD 99.37 100.07 100.78
  • Povezani članci
  • Testenina sa čeri paradajzom

    Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.




    01-11-2024 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Anna_Shepulova

     

    Sastojci:

    200 g testenine (špagete, fuzili ili penne)
    300 g čeri paradajza, prepolovljenih
    3-4 čena belog luka, iseckana
    3 kašike maslinovog ulja
    1 kašičica suvog origana
    So i biber po ukusu
    Svež bosiljak
    Parmezan (po želji)


    Priprema:

    U velikom loncu prokuvajte vodu sa malo soli.Dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu na pakovanju dok ne bude al dente (obično oko 8-10 minuta). Dok se testenina kuva, zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckan beli luk i pržite ga dok ne postane zlatno smeđ, oko 1-2 minuta. Pazite da ne pregori jer će postati gorak. Dodajte čeri paradajz i kuvajte ih dok ne omekšaju i puste sok, oko 5-7 minuta. Povremeno promešajte. Dodajte suvi origano, so i biber po ukusu. Dinstajte još 2 minuta. Kada je testenina skuvana, sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvala, a zatim je procedite. Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom. Dobro izmešajte, dodajući malo sačuvane vode od kuvanja testenine ako je potrebno da se sos bolje poveže sa testeninom. Pospite svežim bosiljkom i parmezanom po želji i poslužite.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati! Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!

    Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.

    Testenina Pet kulinarskih trikova za savršenu testeninu!

    Iako deluje da je priprema testenine jednostavan posao, sigurno vam se bar nekad desilo da vam je ona ispala prekuvana, bljutava ili skoro nejestiva. Uz ovih pet saveta to se sigurno neće desiti, samo je bitno da ispratite sve korake.

    Pasta Hladna pasta sa povrćem

    Za ovaj zdrav obrok vam je potrebno najviše 15 minuta, što je idealno ako mrzite da kuvate kada je napolju veoma toplo. Ako ste skeptični jer je reč o hladnoj pasti, nemojte da brinete, jer će vas ukus oduševiti i baš ovakav obrok će vas osvežiti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: