-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Kad zamirišu jorgovani
- Boris i Kemal - Daleko
- Marija Šerifović - Dolazi Ljubav
- Hari Mata Hari - Baš ti lijepo stoje suze
- Neverne Bebe - Uzmi boje
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
-
ZdravljeManje od 30 minuta vežbanja ima sjajan učinak na vaš mozak
Redovno vežbanje je generalno korisno za naše telo, ali je i dalje predmet rasprave koliko tačno i koliko često treba da se vežbamo.
Luk je izuzetno zdrav: Jedite ga što višeLuk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
-
PutovanjaZimski raj pod suncem: Najboljih deset destinacija za tople odmore
Zima ima svoje čari - skijanje, sankanje, pravljenje Sneška Belića i praznici. Ali hladnoća koja prodire do kostiju često navede mnoge da potraže tople destinacije. Predstavljamo vam deset najboljih mesta koja će vas grejati tokom novembra, decembra, januara i februara.
Tri najčešće greške zbog kojih možete da propustite letObavezno pročitajte ovaj tekst ako planirate prvi put da letite avionom ili jednostavno ne letite tako često...
-
PreporučujemoKako da vam cveće u vazi duže traje? Praktični trikovi
Cveće na stolu zaista ulepšava ambijent i unosi toplinu u dom. Međutim, kada uvene nakon samo nekoliko dana, često osećamo razočaranje. Uz nekoliko trikova, vaše cveće u vazi može trajati znatno duže, zadržavajući svež izgled, kao da je tek ubrano.
Pet često zanemarenih stvari u dnevnoj sobi koje treba redovnije da čistimo!Tokom radnih dana, većina nas se fokusira na osnovno održavanje reda u domu – vraćamo stvari na svoje mesto, redovno usisavamo i trudimo se da kuhinja ostane čista i uredna. Vikendi su obično rezervisani za temeljno čišćenje, kada posvećujemo više pažnje prostorijama poput dnevne sobe i preostalih delova kuće. Ipak, postavlja se pitanje da li tada zaista obratimo pažnju na sve detalje koje bi trebalo očistiti?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.20 117.02 117.84 CHF 123.63 124.50 125.37 USD 106.88 107.63 108.38
-
Testenina sa čeri paradajzom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
01-11-2024 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna_Shepulova
Sastojci:
200 g testenine (špagete, fuzili ili penne)
300 g čeri paradajza, prepolovljenih
3-4 čena belog luka, iseckana
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica suvog origana
So i biber po ukusu
Svež bosiljak
Parmezan (po želji)
Priprema:U velikom loncu prokuvajte vodu sa malo soli.Dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu na pakovanju dok ne bude al dente (obično oko 8-10 minuta). Dok se testenina kuva, zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckan beli luk i pržite ga dok ne postane zlatno smeđ, oko 1-2 minuta. Pazite da ne pregori jer će postati gorak. Dodajte čeri paradajz i kuvajte ih dok ne omekšaju i puste sok, oko 5-7 minuta. Povremeno promešajte. Dodajte suvi origano, so i biber po ukusu. Dinstajte još 2 minuta. Kada je testenina skuvana, sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvala, a zatim je procedite. Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom. Dobro izmešajte, dodajući malo sačuvane vode od kuvanja testenine ako je potrebno da se sos bolje poveže sa testeninom. Pospite svežim bosiljkom i parmezanom po želji i poslužite.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Pet kulinarskih trikova za savršenu testeninu!
Iako deluje da je priprema testenine jednostavan posao, sigurno vam se bar nekad desilo da vam je ona ispala prekuvana, bljutava ili skoro nejestiva. Uz ovih pet saveta to se sigurno neće desiti, samo je bitno da ispratite sve korake.
Hladna pasta sa povrćemZa ovaj zdrav obrok vam je potrebno najviše 15 minuta, što je idealno ako mrzite da kuvate kada je napolju veoma toplo. Ako ste skeptični jer je reč o hladnoj pasti, nemojte da brinete, jer će vas ukus oduševiti i baš ovakav obrok će vas osvežiti.
Pasta zube kao sredstvo za čišćenje: Par jednostavnih saveta kako da je koristiteMnogi nisu upoznati sa činjenicom da pastu za zube možemo da iskoristimo na više različitih načina.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: