-
Poslednjih 5 pesama
- Regina - Kad poželiš
- Knez - Nijedna zena na svijetu
- Bijelo dugme - Zažmiri i broj
- Nina Badrić - Moji Ljudi
- Zana - Dodirni mi kolena
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Pileći gulaš
Kada pomenemo gulaš sasvim sigurno ne pomislimo prvo na pileće meso. Ipak, isprobajte ovaj recept jer je velika verovatnoća da ćete se i vi, baš kao i mi oduševiti...
Savršen recept za Pavlovu tortu
Ova elegantna i raskošna poslastica savršen je izbor za Dan zaljubljenih, a kako nam se bliži ovaj praznik evo sjajne prilike da uživamo u njoj.
-
Zdravlje
Simptomi koji ukazuju da ste možda alergični na laktozu
Osobe koje ne podnose laktozu nisu u stanju da u potpunosti svare šećer (laktozu) iz mleka. Kao rezultat toga, nakon konzumacije mlečnih proizvoda mogu imati dijareju, nadutost i gasove. Ovo stanje, poznato i kao malapsorpcija laktoze, obično nije opasno, ali njegovi simptomi mogu biti neprijatni.
Zdravstvene prednosti zelene salate!
Zelenu salatu sve češće viđamo na pijacama i marketima, pa je možda pravi trenutak da je uvrstimo u svoju ishranu. Iako je mnogi ljubitelji kupuju isključivo jer ih podseća na dolazak proleća i lepših dana, ne treba zanemariti ni njene zdravstvene prednosti.
-
Putovanja
Ovo su najopuštenija mesta na svetu prema novom istraživanju
U istraživanju koje je analiziralo 76 destinacija na osnovu različitih faktora, poput pokrivenosti šumama i gustine naseljenosti, otkrivena su najopuštenija mesta na svetu.
Najpovoljnija skijališta u Evropi prema listi TimeOut-a
Prema magazinu TimeOut, Bjelašnica u Bosni i Hercegovini zauzela je prvo mesto na listi cenovno najpristupačnijih skijališta u Evropi. Lista obuhvata deset povoljnih zimskih destinacija, a TimeOut ističe da skijanje ne mora nužno da podrazumeva luksuzne odmore u Alpima, Dolomitima ili Pirinejima – u Evropi postoje i budžetske opcije.
-
Preporučujemo
Ovo su predmeti koje nikako ne bi trebalo da držite na prozorskoj dasci
Prozorske daske su vrlo praktične, a ne treba da zaboravimo ni njihovu estetsku funkciju s obzirom na to da veoma lepo mogu da se uklope u skoro svaki ambijent. Ipak, mnogima od nas služe za odlaganje mnogobrojnih predmeta.
Mrlje od vina, čokolade ili šminke? Rešenje je jednostavnije nego što mislite
Mrlje su čest problem i mnogima zadaju glavobolje, pa u potrazi za rešenjem često isprobavamo razne proizvode. Koliko puta ste pokušavali da uklonite mrlju od vina ili čokolade sa omiljene haljine ili košulje? Ako ste reagovali na vreme, verovatno ste spasili garderobu, ali ako niste mogli odmah da intervenišete, verovatno ste se dugo mučili da je uklonite.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.28 117.10 117.92 CHF 123.92 124.80 125.67 USD 111.94 112.73 113.52
-
Testenina sa čeri paradajzom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
01-11-2024 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna_Shepulova
Sastojci:
200 g testenine (špagete, fuzili ili penne)
300 g čeri paradajza, prepolovljenih
3-4 čena belog luka, iseckana
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica suvog origana
So i biber po ukusu
Svež bosiljak
Parmezan (po želji)
Priprema:U velikom loncu prokuvajte vodu sa malo soli.Dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu na pakovanju dok ne bude al dente (obično oko 8-10 minuta). Dok se testenina kuva, zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckan beli luk i pržite ga dok ne postane zlatno smeđ, oko 1-2 minuta. Pazite da ne pregori jer će postati gorak. Dodajte čeri paradajz i kuvajte ih dok ne omekšaju i puste sok, oko 5-7 minuta. Povremeno promešajte. Dodajte suvi origano, so i biber po ukusu. Dinstajte još 2 minuta. Kada je testenina skuvana, sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvala, a zatim je procedite. Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom. Dobro izmešajte, dodajući malo sačuvane vode od kuvanja testenine ako je potrebno da se sos bolje poveže sa testeninom. Pospite svežim bosiljkom i parmezanom po želji i poslužite.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Pet kulinarskih trikova za savršenu testeninu!
Iako deluje da je priprema testenine jednostavan posao, sigurno vam se bar nekad desilo da vam je ona ispala prekuvana, bljutava ili skoro nejestiva. Uz ovih pet saveta to se sigurno neće desiti, samo je bitno da ispratite sve korake.
Hladna pasta sa povrćem
Za ovaj zdrav obrok vam je potrebno najviše 15 minuta, što je idealno ako mrzite da kuvate kada je napolju veoma toplo. Ako ste skeptični jer je reč o hladnoj pasti, nemojte da brinete, jer će vas ukus oduševiti i baš ovakav obrok će vas osvežiti.
Pasta zube kao sredstvo za čišćenje: Par jednostavnih saveta kako da je koristite
Mnogi nisu upoznati sa činjenicom da pastu za zube možemo da iskoristimo na više različitih načina.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: