-
Poslednjih 5 pesama
- Colonia - Sve oko mene je grijeh
- Boris Rezak - Vjeruj Mi Na Rijec
- Valentino - Pile moje
- Aleksandra Radović - Proslo Me Je
- Oliver Dragojević - Vjeruj u ljubav
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.04 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 100.90 101.61 102.32
-
Testenina sa čeri paradajzom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
01-11-2024 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna_Shepulova
Sastojci:
200 g testenine (špagete, fuzili ili penne)
300 g čeri paradajza, prepolovljenih
3-4 čena belog luka, iseckana
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica suvog origana
So i biber po ukusu
Svež bosiljak
Parmezan (po želji)
Priprema:U velikom loncu prokuvajte vodu sa malo soli.Dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu na pakovanju dok ne bude al dente (obično oko 8-10 minuta). Dok se testenina kuva, zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckan beli luk i pržite ga dok ne postane zlatno smeđ, oko 1-2 minuta. Pazite da ne pregori jer će postati gorak. Dodajte čeri paradajz i kuvajte ih dok ne omekšaju i puste sok, oko 5-7 minuta. Povremeno promešajte. Dodajte suvi origano, so i biber po ukusu. Dinstajte još 2 minuta. Kada je testenina skuvana, sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvala, a zatim je procedite. Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa sosom. Dobro izmešajte, dodajući malo sačuvane vode od kuvanja testenine ako je potrebno da se sos bolje poveže sa testeninom. Pospite svežim bosiljkom i parmezanom po želji i poslužite.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Pet kulinarskih trikova za savršenu testeninu!
Iako deluje da je priprema testenine jednostavan posao, sigurno vam se bar nekad desilo da vam je ona ispala prekuvana, bljutava ili skoro nejestiva. Uz ovih pet saveta to se sigurno neće desiti, samo je bitno da ispratite sve korake.
Hladna pasta sa povrćem
Za ovaj zdrav obrok vam je potrebno najviše 15 minuta, što je idealno ako mrzite da kuvate kada je napolju veoma toplo. Ako ste skeptični jer je reč o hladnoj pasti, nemojte da brinete, jer će vas ukus oduševiti i baš ovakav obrok će vas osvežiti.
Pasta zube kao sredstvo za čišćenje: Par jednostavnih saveta kako da je koristite
Mnogi nisu upoznati sa činjenicom da pastu za zube možemo da iskoristimo na više različitih načina.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: