Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Van Gogh - Za Godine Tvoje

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Van Gogh - Za Godine Tvoje
    2. Regata - Andrea
    3. Osvajači - Mozda nebo zna
    4. Bojan Marović - Sve Bih Dao
    5. Prljavo Kazalište - Ako tražiš nekoga
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Jovičić - Petak - Mojih 50
    2. 12. jun - 1 - Dodir noći
    3. 12. jun - 2 - Dodir noći
    4. 12. jun - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Jovičić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaći sladoled od nektarina Domaći sladoled od nektarina

    Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.

    Kokos rolat Kokos rolat

    Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.

  • Zdravlje
    Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti? Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?

    Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.

    Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva! Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!

    Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine! Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!

    Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.

    Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu! Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!

    TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.

  • Preporučujemo
    Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna! Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!

    Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.

    Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora

    Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.39 117.22 118.04
    CHF 124.69 125.57 126.44
    USD 100.98 101.70 102.41
  • Povezani članci
  • Testenina sa dagnjama

    Nakon praznika i jake hrane pravo je vreme da pređemo na neko laganije, aromatično jelo, koje konačno može i da nas podseti na sunčane dane i odmaranje na plaži.




    14-01-2025 | 11:30 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Dron-M


    Sastojci:


    400 g svežih dagnji
    300 g testenine (špagete ili linguine)
    4 čena belog luka
    4 kašike maslinovog ulja
    2 čaše belog vina
    1 svež paradajz (ili 100 g pelata)
    Peršun (svež, sitno seckan)
    Prstohvat čilija (po želji)
    So i biber po ukusu

    Priprema:

    Dobro operite i očistite dagnje pod mlazom hladne vode. Bacite one koje su već otvorene i ne zatvore se kada ih blago udarite o površinu. Skuvajte testeninu u velikoj šerpi s posoljenom vodom prema uputstvu na pakovanju. Sačuvajte malo vode u kojoj se testenina kuvala. U širokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk dok ne zamiriše. Dodajte čili ako ga koristite. Ubacite dagnje u tiganj, prelijte ih belim vinom i poklopite. Kuvajte 7–8 minuta dok se školjke ne otvore. Bacite sve koje ostanu zatvorene. Dodajte sitno seckan paradajz ili pelat i kuvajte još nekoliko minuta.


    U sos dodajte skuvanu testeninu i malo sačuvane vode od kuvanja, ako je potrebno da se sos bolje sjedini. Dobro promešajte kako bi testenina upila ukuse. Poslužite odmah, posuto svežim peršunom i uz dodatak bibera po ukusu. Po želji možete dodati i malo rendanog parmezana, iako tradicionalno nije neophodan uz plodove mora.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Domaći sladoled od nektarina Domaći sladoled od nektarina

    Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.

    Kineski prženi kupus Kineski prženi kupus

    Chao Baicai je jednostavno jelo koje je idealno za tople dane koji su već tu. Pored toga što se brzo priprema, pa nećete provesti previše vremena pored šporeta, imajte na umu da je ovo jelo lagano i savršeno za obrok koji neće opteretiti organizam.

    Pita sa višnjama Pita sa višnjama

    Na pijaci možemo već da pronađemo sveže višnje, a one su zapravo najbolje za pripremu tradicionalne poslastice koju svi obožavamo...

    Čorba sa tikvicama Čorba sa tikvicama

    Osvežavajuća i lagana, čorba od tikvica idealna je za letnje dane – priprema se brzo, od nekoliko osnovnih sastojaka...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: