Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: U Škripcu - O Je

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. U Škripcu - O Je
    2. Ana Stanić - Molila sam andjele
    3. Hari Mata Hari - Pusti me Bože pusti me
    4. Frajle - Ich Liebe Dich
    5. Oliver Dragojević - Sa dva zrna lažnog srebra
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Žarko Stepanov - Petak - Mojih 50
    2. 15. maj - 1 - Dodir noći
    3. 15. maj - 2 - Dodir noći
    4. 15. maj - 3 - Dodir noći
    5. Žarko Stepanov - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Prolećna supa sa povrećem Prolećna supa sa povrećem

    Evo jednostavnog i ukusnog recepta za laganu prolećnu supu sa povrćem – savršenu za dane kada nam je potrebno nešto osvežavajuće i hranljivo...

    Neodoljivi kolač sa višnjama Neodoljivi kolač sa višnjama

    Možda sezona višanja još uvek nije u punom jeku, ali to nije razlog da ne uživate u njihovom osvežavajućem ukusu — naročito kada znamo da se za ovaj kolač savršeno uklapaju i smrznute višnje. Lagani, kremasti i neodoljivo osvežavajući, ovaj kolač je kao stvoren za toplije dane i pravi je uvod u leto koje svi s nestrpljenjem čekamo.

  • Zdravlje
    Gazirana voda: Da li je dobra za nas? Gazirana voda: Da li je dobra za nas?

    Gazirana voda, poznata i kao kisela ili soda voda je voda obogaćena mehurićima ugljen-dioksida. Taj gas može biti prirodnog porekla ili se dodaje u običnu vodu u procesu karbonizacije.

    Problemi sa štitnom žlezdom? Evo šta bi trebalo da izbegavamo! Problemi sa štitnom žlezdom? Evo šta bi trebalo da izbegavamo!

    Ne postoji dijeta koja može izlečiti hipotireozu ili hipertireozu, ali određene namirnice i suplementi mogu otežati kontrolu ovih stanja.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Grčka laguna proglašena najboljom plažom u Evropi za 2025. godinu Grčka laguna proglašena najboljom plažom u Evropi za 2025. godinu

    Evropske plaže su među najboljima na svetu – to je nepobitna činjenica. Zato se svake godine i ažuriraju liste sa najboljim mestima za letnji odmor. A sada je tu još jedan izvor inspiracije za sve ljubitelje mora i sunca.

    Ovo su najpoželjnije destinacije za letnje putovanje u 2025. godini Ovo su najpoželjnije destinacije za letnje putovanje u 2025. godini

    Iako većina ljudi letnji odmor instinktivno povezuje s plažom, ovog leta trendovi pokazuju nešto sasvim drugo. Prema najnovijim podacima iz Mastercardovog izveštaja zasnovanog na analizi avionskih letova, Tokio — glavni grad Japana — izbio je na prvo mesto kao najtraženija destinacija za leto 2025.

  • Preporučujemo
    Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova? Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?

    Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.

    Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo? Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?

    Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.41 117.23 118.05
    CHF 124.45 125.33 126.21
    USD 103.78 104.51 105.25
  • Povezani članci
  • Testenina sa dagnjama

    Nakon praznika i jake hrane pravo je vreme da pređemo na neko laganije, aromatično jelo, koje konačno može i da nas podseti na sunčane dane i odmaranje na plaži.




    14-01-2025 | 11:30 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Dron-M


    Sastojci:


    400 g svežih dagnji
    300 g testenine (špagete ili linguine)
    4 čena belog luka
    4 kašike maslinovog ulja
    2 čaše belog vina
    1 svež paradajz (ili 100 g pelata)
    Peršun (svež, sitno seckan)
    Prstohvat čilija (po želji)
    So i biber po ukusu

    Priprema:

    Dobro operite i očistite dagnje pod mlazom hladne vode. Bacite one koje su već otvorene i ne zatvore se kada ih blago udarite o površinu. Skuvajte testeninu u velikoj šerpi s posoljenom vodom prema uputstvu na pakovanju. Sačuvajte malo vode u kojoj se testenina kuvala. U širokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk dok ne zamiriše. Dodajte čili ako ga koristite. Ubacite dagnje u tiganj, prelijte ih belim vinom i poklopite. Kuvajte 7–8 minuta dok se školjke ne otvore. Bacite sve koje ostanu zatvorene. Dodajte sitno seckan paradajz ili pelat i kuvajte još nekoliko minuta.


    U sos dodajte skuvanu testeninu i malo sačuvane vode od kuvanja, ako je potrebno da se sos bolje sjedini. Dobro promešajte kako bi testenina upila ukuse. Poslužite odmah, posuto svežim peršunom i uz dodatak bibera po ukusu. Po želji možete dodati i malo rendanog parmezana, iako tradicionalno nije neophodan uz plodove mora.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Prolećna supa sa povrećem Prolećna supa sa povrećem

    Evo jednostavnog i ukusnog recepta za laganu prolećnu supu sa povrćem – savršenu za dane kada nam je potrebno nešto osvežavajuće i hranljivo...

    Neodoljivi kolač sa višnjama Neodoljivi kolač sa višnjama

    Možda sezona višanja još uvek nije u punom jeku, ali to nije razlog da ne uživate u njihovom osvežavajućem ukusu — naročito kada znamo da se za ovaj kolač savršeno uklapaju i smrznute višnje. Lagani, kremasti i neodoljivo osvežavajući, ovaj kolač je kao stvoren za toplije dane i pravi je uvod u leto koje svi s nestrpljenjem čekamo.

    Zeleni smuti Zeleni smuti

    Ako vam voćni smutiji brzo podignu, ali još brže obore energiju, ovaj zeleni smuti je pravo rešenje. Reč je o kompletno izbalansiranom obroku – sadrži vlakna, zdrave masti, proteine i dovoljno ugljenih hidrata da vas održi sitim i stabilnim satima.

    Pohovane pečurke

    Pohovane pečurke su idealne kao kompletan obrok ili prilog, ali i kao ukusna zakuska uz pivo ili čašu vina.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: