-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Kao U Snu
- Riblja čorba - Dobro jutro
- U Škripcu - O Je
- Rogati & Boris Rezak - Pozelim Ti Srecu
- Prljavo Kazalište - Široke ulice
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
-
Zdravlje
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga
Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.
-
Putovanja
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
-
Preporučujemo
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.27 126.15 USD 99.14 99.84 100.53
-
Testenina sa dagnjama
Nakon praznika i jake hrane pravo je vreme da pređemo na neko laganije, aromatično jelo, koje konačno može i da nas podseti na sunčane dane i odmaranje na plaži.
14-01-2025 | 11:30 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Dron-M
Sastojci:
400 g svežih dagnji
300 g testenine (špagete ili linguine)
4 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
2 čaše belog vina
1 svež paradajz (ili 100 g pelata)
Peršun (svež, sitno seckan)
Prstohvat čilija (po želji)
So i biber po ukusu
Priprema:Dobro operite i očistite dagnje pod mlazom hladne vode. Bacite one koje su već otvorene i ne zatvore se kada ih blago udarite o površinu. Skuvajte testeninu u velikoj šerpi s posoljenom vodom prema uputstvu na pakovanju. Sačuvajte malo vode u kojoj se testenina kuvala. U širokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk dok ne zamiriše. Dodajte čili ako ga koristite. Ubacite dagnje u tiganj, prelijte ih belim vinom i poklopite. Kuvajte 7–8 minuta dok se školjke ne otvore. Bacite sve koje ostanu zatvorene. Dodajte sitno seckan paradajz ili pelat i kuvajte još nekoliko minuta.
U sos dodajte skuvanu testeninu i malo sačuvane vode od kuvanja, ako je potrebno da se sos bolje sjedini. Dobro promešajte kako bi testenina upila ukuse. Poslužite odmah, posuto svežim peršunom i uz dodatak bibera po ukusu. Po želji možete dodati i malo rendanog parmezana, iako tradicionalno nije neophodan uz plodove mora.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
Recept za ljuti ajvar
Došli su nam hladniji dani, pa već svi mislimo na pripremu zimnice i naravno na ajvar. Evo jednog fantastičnog recepta za ljuti ajvar...
Džem od šljiva sa čokoladom
Jesen i zima su za mnoge nezamislivi bez tradicionalnog džema od šljiva. Evo jednog sjajnog recepta koji potpisuju iskusne domaćice, tvrdeći da će vas ukus očarati.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: