Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Toše Proeski - Ledena

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Toše Proeski - Ledena
    2. Galija - Digni ruku
    3. Goran Karan - Kada zaspu andjeli
    4. Regina - Koraci
    5. Zdravko Čolić - Južnjaci
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 15. avgust - 1 - Dodir noći
    2. 15. avgust - 2 - Dodir noći
    3. 15. avgust - 3 - Dodir noći
    4. Gale Kerber - Petak - Mojih 50
    5. 14. avgust - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Kokos kuglice sa malinama Kokos kuglice sa malinama

    Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...

    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

  • Zdravlje
    Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva

    Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.

    Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara! Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!

    Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini

    Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.

    Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga

    Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.

  • Preporučujemo
    Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru? Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?

    Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...

    Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru? Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?

    Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 123.27 124.14 125.01
    USD 99.37 100.07 100.78
  • Povezani članci
  • Testenina sa dagnjama

    Nakon praznika i jake hrane pravo je vreme da pređemo na neko laganije, aromatično jelo, koje konačno može i da nas podseti na sunčane dane i odmaranje na plaži.




    14-01-2025 | 11:30 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Dron-M


    Sastojci:


    400 g svežih dagnji
    300 g testenine (špagete ili linguine)
    4 čena belog luka
    4 kašike maslinovog ulja
    2 čaše belog vina
    1 svež paradajz (ili 100 g pelata)
    Peršun (svež, sitno seckan)
    Prstohvat čilija (po želji)
    So i biber po ukusu

    Priprema:

    Dobro operite i očistite dagnje pod mlazom hladne vode. Bacite one koje su već otvorene i ne zatvore se kada ih blago udarite o površinu. Skuvajte testeninu u velikoj šerpi s posoljenom vodom prema uputstvu na pakovanju. Sačuvajte malo vode u kojoj se testenina kuvala. U širokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk dok ne zamiriše. Dodajte čili ako ga koristite. Ubacite dagnje u tiganj, prelijte ih belim vinom i poklopite. Kuvajte 7–8 minuta dok se školjke ne otvore. Bacite sve koje ostanu zatvorene. Dodajte sitno seckan paradajz ili pelat i kuvajte još nekoliko minuta.


    U sos dodajte skuvanu testeninu i malo sačuvane vode od kuvanja, ako je potrebno da se sos bolje sjedini. Dobro promešajte kako bi testenina upila ukuse. Poslužite odmah, posuto svežim peršunom i uz dodatak bibera po ukusu. Po želji možete dodati i malo rendanog parmezana, iako tradicionalno nije neophodan uz plodove mora.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Kokos kuglice sa malinama Kokos kuglice sa malinama

    Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...

    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

    Piletina Piletina u sosu od pečuraka

    Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.

    Čizkejk sa limunom Čizkejk sa limunom

    Nepečeni, kremast i sa osvežavajućom notom limuna, čizkejk sa limunom savršen je za tople dane, porodična okupljanja ili onda kada nam se jede nešto slatko, ali lagano...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: