Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Toše Proeski - Vo kosi da ti spijem

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Toše Proeski - Vo kosi da ti spijem
    2. Oliver Mandić - Smejem Se A Plakao Bih
    3. Tony Cetinski - Ako to se zove ljubav
    4. Gibonni - Mirakul
    5. Elektricni Orgazam - Bejbe, ti nisi tu
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Neno Belan - Petak - Mojih 50
    2. 3. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 3. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 3. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Neno Belan - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Neobična čorba od praziluka! Neobična čorba od praziluka!

    Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...

    Najsočnija ćuretina u vinu! Najsočnija ćuretina u vinu!

    Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.

  • Zdravlje
    Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje

    Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.

    Tri znakа prekomernog umora: Glavobolje, gubitak pamćenja i drugi simptomi Tri znakа prekomernog umora: Glavobolje, gubitak pamćenja i drugi simptomi

    Iako je sasvim normalno da osećamo umor, stručnjaci upozoravaju na sve češću pojavu "prekomernog umora".

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Celebrity Cruises je upravo najavio krstarenje od 110 noći, svoje najduže do sada! Celebrity Cruises je upravo najavio krstarenje od 110 noći, svoje najduže do sada!

    Celebrity Cruises će 2026. godine krenuti na svoje najduže krstarenje ikada, od Kanade pa sve do Azije, sa više od 50 destinacija širom više kontinenata.

    Vodič kroz Laponiju: Mnogo više od polarne svetlosti! Vodič kroz Laponiju: Mnogo više od polarne svetlosti!

    Laponija, najveći i najseverniji region Finske, često je sinonim za auroru borealis, ali ova zimska zemlja čuda nudi mnogo više od samog posmatranja severne svetlosti. Ovaj region, prostirući se na skoro 40.000 kvadratnih milja, dom je autentičnog arktičkog iskustva, uključujući posete farmama irvasa, vožnje saonicama, skijanje i uživanje u tradicionalnim finskim saunama.

  • Preporučujemo
    Kako da ubrzamo sušenje odeće u zatvorenom prostoru bez neprijatnih mirisa? Kako da ubrzamo sušenje odeće u zatvorenom prostoru bez neprijatnih mirisa?

    Kako se hladniji i vlažniji dani približavaju, mnogi se suočavaju sa izazovom sušenja veša u zatvorenom prostoru bez upotrebe sušilice, što često može biti dugotrajan proces.

    Evo kako da efikasno očistite utičnice, štekere i druge površine koje su vremenom požutele! Evo kako da efikasno očistite utičnice, štekere i druge površine koje su vremenom požutele!

    Utičnice i drugi beli predmeti u domu, koji su vremenom izgubili sjaj i požuteli, ne moraju da završe u smeću. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka za čišćenje, možete ih efikasno osvežiti i vratiti im prvobitni izgled, čineći da ponovo izgledaju kao novi.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.19 117.01 117.83
    CHF 123.78 124.65 125.53
    USD 105.36 106.10 106.85
  • Povezani članci
  • Tart sa čokoladom i malinama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.




    26-09-2024 | 11:23 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, chiociolla


    Sastojci:


    Za koru:

    200 g brašna
    100 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
    50 g šećera u prahu
    Prstohvat soli
    1 jaje


    Za fil:

    200 g tamne čokolade (iseckane na komadiće)
    200 ml slatke pavlake
    200 g malina (svežih ili zamrznutih)
    2 kašike šećera


    Priprema:


    Zagrejte rernu na 180°C. U posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i prstohvat soli. Dodajte maslac iseckan na kockice i mešajte prstima dok smesa ne postane mrvičasta. Dodajte jaje i brzo umesite testo. Umotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta.


    Nakon što se testo ohladilo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini i obložite dno i stranice kalupa za tart (oko 24 cm prečnika). Izbockajte dno viljuškom i stavite u rernu da se peče 15-20 minuta ili dok ne postane lagano zlatno smeđe. Dok se kora peče, pripremite fil. Stavite slatku pavlaku u posudu i zagrejte ga na laganoj vatri. Kad provri, sklonite sa vatre i dodajte iseckanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka.Kada je kora pečena, izvadite je iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Zatim rasporedite maline po dnu kore.


    Prelijte čokoladnu smesu preko malina i poravnajte površinu. Stavite tart u frižider da se potpuno stegne, barem 2-3 sata ili preko noći. Pre posluživanja ukrasite tart dodatnim svežim malinama i pospite šećerom u prahu, po želji.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Curetina Najsočnija ćuretina u vinu!

    Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.

    Markiza Markiza: Savršena poslastica za hladne dane!

    Markiza je savršena poslastica za hladnije dane. Parče ove torte, šolja toplog čaja i dobra knjiiga će vam svakako prijati u ovom periodu kada se temperatura lagano spušta... Takođe, ovo je desert koji nijednog gosta neće ostaviti ravnodušnim...

    Pohovane pečurke Pohovane pečurke u sosu

    Ne pripremamo tako često pohovane pečurke, a u ovoj varijanti one dobijaju potpuno novi ukus i mogu da posluže i kao zauska uz pivo i vino... Sos koji se priprema uz njih je jednostavan, a izuzetno ukusan i aromatičan, pa probajte da iznenadite goste ovakvim posluženjem...

    Bolonjeze Bolonjeze kao iz restorana!

    Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: