Tajlandska salata

Spoj nudli, povrća i govedine daće salatu koja će vas zasititi, ali nećete osećati težinu i nadutost. Egzotična salata odlična je za toplo letnje vreme.

14-08-2017

|

09:19

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

-400 grama goveđeg mesa iseckanog na komadiće
-1 kašika maslinovog ulja
-250 grama tankih ili debljih nudli
-2 manja krastavca
-2 šargarepe
-1 manji crveni luk
-130 grama boranije
-1 veza svežeg korijandera
-100 ml sveže soje
-malo čili preliva

Priprema: Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Komade mesa premazati uljem i posoliti i pobiberiti. Kuvati u tiganju 2-3 minuta sa svake strane, a zatim prebaciti u tanjir. Prelijte tanjir folijom da se meso ne ohladi. U međuvremenu kuvati nudle u ključaloj vodi oko 4 minuta dok ne mekšaju. Iscedite ih dobro. Zatim grubo naseckajte krastavce, šargarepu na tanke štapiće, a luk na kolutiće. Kad sve iseckate pomešajte sa govedinom, sojom, korijanderom i nudlama u isti tiganj gde ste pržili meso i mešajući non stop propržite salatu. Salatu servirati u dublje činije, preliti slatko-ljutim čili sosom.