-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - A i ti me iznevjeri
- Željko Joksimović - Michelle
- K2 - Ajmo u zivot
- Bajaga - S' Druge Strane Jastuka
- Laki Pingvini - Šizika
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Zdravlje
Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?
Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Putovanja
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače
Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.
-
Preporučujemo
Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju
Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.50 125.37 126.25 USD 99.15 99.85 100.55
-
Tabule salata
Tabule salata je osvežavajuća i aromatična, odlična kao lagano predjelo ili prilog uz meso, roštilj, ili falafel.
23-05-2025 | 10:10 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Angelina Panaeva
Sastojci:
100 g bulgura (ili kus-kusa po želji)
1 veliki svež krastavac, iseckan na sitne kockice
2 paradajza, iseckana na sitne kockice
1 veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
1 veza sveže nane (menta), sitno iseckane
Mladi luk, 3-4 komada, sitno iseckana
Sok od 1 limuna (po ukusu)
4 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Priprema:Bulgur stavite u činiju i prelijte ga ključalom vodom (otprilike da voda prekrije bulgur). Pokrijte činiju i ostavite bulgur da omekša, oko 15-20 minuta, zatim ga ocedite. Dok se bulgur natapa, pripremite povrće: krastavac, paradajz, mladi luk, peršun i nanu sitno iseckajte. Kada je bulgur spreman, prebacite ga u veliku činiju. Dodajte pripremljeno povrće i sve dobro izmešajte. Prelijte salatu sokom od limuna i maslinovim uljem, zatim posolite i pobiberite po ukusu. Još jednom sve dobro promešajte. Ostavite tabule salatu u frižideru najmanje 30 minuta pre služenja, kako bi se ukusi lepo sjedinili.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: