-
Poslednjih 5 pesama
- Idoli - Cokolada
- Colonia - Njeno ime ne zovi u snu
- Nevena I Boris - Laz
- Aleksandra Radović - Gde Ces Ovu Noc
- Oktobar 1864 - Nadji me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
-
Zdravlje
Kako pobediti prolećni umor? Pet jednostavnih saveta
Zašto se često osećamo umorno, iscrpljeno i bez energije, uprkos pozitivnoj atmosferi koju sa sobom nosi dugo očekivano proleće? Ovaj fenomen poznat je kao prolećna malaksalost ili prolećni umor.
Simptomi nedostatka vitamina C
Vitamin C je esencijalan za rast i razvoj organizma. Nedostatak ovog vitamina, poznat kao skorbut, nastaje kada telo ne dobija dovoljno vitamina C iz ishrane. Budući da telo ne proizvodi vitamin C, neophodno je unositi ga putem hrane, prvenstveno voća i povrća.
-
-
Putovanja
Gde sunce najviše sija? Ovo su najsunčanije prestonice Evrope!
Nova studija rangirala je 46 evropskih prestonica prema broju sunčanih sati koje imaju tokom godine – a ovo je top pet!
Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce
U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.
-
Preporučujemo
Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone
Ako još uvek ne znate kojom tehnikom ćete farbati uskršnja jaja, ovaj način će vam se sigurno veoma dopasti. Veoma je lako, a rezultat će vas oduševiti.
Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica
Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.42 117.24 118.06 CHF 124.84 125.72 126.60 USD 100.97 101.68 102.39
-
Tabule salata
Tabule salata je osvežavajuća i aromatična, odlična kao lagano predjelo ili prilog uz meso, roštilj, ili falafel.
28-10-2024 | 11:55 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Angelina Panaeva
Sastojci:
100 g bulgura (ili kus-kusa po želji)
1 veliki svež krastavac, iseckan na sitne kockice
2 paradajza, iseckana na sitne kockice
1 veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
1 veza sveže nane (menta), sitno iseckane
Mladi luk, 3-4 komada, sitno iseckana
Sok od 1 limuna (po ukusu)
4 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Priprema:Bulgur stavite u činiju i prelijte ga ključalom vodom (otprilike da voda prekrije bulgur). Pokrijte činiju i ostavite bulgur da omekša, oko 15-20 minuta, zatim ga ocedite. Dok se bulgur natapa, pripremite povrće: krastavac, paradajz, mladi luk, peršun i nanu sitno iseckajte. Kada je bulgur spreman, prebacite ga u veliku činiju. Dodajte pripremljeno povrće i sve dobro izmešajte. Prelijte salatu sokom od limuna i maslinovim uljem, zatim posolite i pobiberite po ukusu. Još jednom sve dobro promešajte. Ostavite tabule salatu u frižideru najmanje 30 minuta pre služenja, kako bi se ukusi lepo sjedinili.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: