Svinjske šnicle u belom sosu
Predlog za kaloričan i ukusan ručak.
27-09-2016
|13:48
|Autor / Izvor: Naxi media
                                                            
Sastojci:    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
- 1 kg šnicli od svinjskog mesa
 - ulje
 - mešani začin
 - brašno
 - 1 čaša pavlake
 - 150 grama rendanog dimljenog kačkavalja
 - beli biber
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Priprema: Uveče izlupati šnicle od svinjskog mesa samo sa jedne strane, svaku šniclu blago namazati uljem i ostaviti da prenoći (i omekša). Sutradan šnicle posoliti mešanim začinom, uvaljati u brašno i blago propržiti sa obeju strana. Potom ih vratiti u tiganj u kom su pržene, dodati celu pavlaku, oko 150 grama rendanog dimljenog kačkavalja, malo belog bibera i ostaviti da se prokrčkaju oko 40 minuta. Služiti uz krompir pire kom možete dodati 1-2 čena belog luka.