-
Poslednjih 5 pesama
- Doris Dragović - Malo mi za sriću triba
- Magazin - Minut srca tvog
- Marija Šerifović - Dolazi Ljubav
- Knez - Mia bella signorina
- Nina Badrić - Carobno Jutro
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Svetski dan kokica: Obavezno ga proslavite danas
Postoji neraskidiva veza između kokica, filmova i serija, a ako ste ljubitelj ove zdrave grickalice, danas posebno nemojte da zaboravite da ih pripremite.
19-01-2024 | 10:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, mikeledray
Osoba koja je izumela aparat za kokice bila je Čarls Kritors (Charles Cretors). Inspiraciju za stvaranje prvog aparata za kokice dobio je kada je nabavio aparat za pečenje kikirikija kako bi proširio asortiman svoje prodavnice. Nije bio zadovoljan postojećim aparatom, pa ga je potpuno redizajnirao. Nakon preseljenja u Čikago, 2. decembra 1885. godine kupio je licencu koja mu je omogućila da testira svoj novi aparat ispred svoje radnje.
Kritorsov aparat za kokice koristio je ulje za prženje kokica i kikirikija, pokretan malom parnom mašinom. Ovaj uređaj predstavljao je prvi automatizovani aparat za kokice, koji je patentiran 1893. godine. Iste godinu, Kritors je svoj izum predstavio na Svetskom sajmu u Čikagu, gde je postigao veliki uspeh i privukao pažnju posetilaca svojim neodoljivim mirisom vrućih kokica i kikirikija.Do početka 20. veka, Čarls Kritors je stvorio inovativnu mobilnu mašinu za pravljenje kokica koju su ljudi gurali ili su je vukli konji. Ove nove mašine nisu samo bile funkcionalne, već su takođe privlačile pažnju svojim izgledom, jer su imale veselu maskotu i parnu pištaljku koja je obaveštavala ljubitelje kokica da je mašina stigla u njihovu blizinu. Kako je u tom periodu masovno počela da se koristi električna energija, Kritors je osmislio i aparat za kokice sa električnim motorom.
Uz rast popularnosti filmova tokom 1920-ih i Velike depresije, kokice su postale pristupačna i izuzetno omiljen agrickalica. Zbog toga je 1938. godine, Kritors dizajnirao aparat za kokice koji je mogao da proizvodi velike količine, zadovoljavajući potražnju za kokicama koje su se prodavale u bioskopima.
Šta o kokicama kažu nutricionisti?Godinama unazad nutricionisti tvrde da su kokice izvanredan izbor za užinu, ističući njihovu izuzetnu hranljivost zbog visokog sadržaja vlakana i antioksidansa polifenola koji podržava imunološki sistem. Važno je samo da ih spremate na vrlo malo ulja i da ih ne dodajete previše soli.
Kokice obiluju vitaminima B grupe i sadrže značajne količine minerala kao što su kalijum, fosfor i magnezijum. Ono što ih dodatno izdvaja od drugih grickalica jeste odsustvo aditiva. Ipak, to ne važi za industrijske kokice i kokice koje se pripremaju u mikrotalasnoj pećnici... Uvek pre birajte običan kukuruz kokičar koji možete da pripremite u svojoj kuhinji.
Evolucija kokica
Danas se kokice pripremaju na različite načine, a često im se dodaju i začini poput čilija, karija, suvog začina ili belog luka u granulama... Omiljene su kokice pripremljene na puteru ili na kokosovom ulju. A ako ipak preferirate slatko, na internetu danas možete da pronađete mnogobrojne recepte za slatke kokice sa čokoladom ili kikiriki puterom.
Danas obavezno uživajte uz kokice i pustite svoj omiljeni film! -
Pročitajte i...Pet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?
Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
Krava koja je prodata za 4,8 miliona dolara: Evo zašto je toliko posebnaGinisova knjiga je prepuna nezamislivih i fantastičnih rekorda, a sada se na čuvenoj listi našla i jedna krava.
Zašto žirafa ima dugačak vrat?Fosilni dokazi sugerišu da je vrat žirafe nešto više od dosezanja visokih grana kako bi mogle da se hrane.
Borba za ugrožene vrste: Rođeno mladunče bornejskog orangutanaBeba orangutana sa Bornea - deo kritično ugrožene vrste i treći najveći orangutan na svetu - rođena je carskim rezom u Buš Gardens Tampa Bej, na Floridi.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: