-
Poslednjih 5 pesama
- Moby Dick - Nostalgija
- Olivera Katarina - Ljubav
- Gibonni - Mirakul
- Film - Srce na cesti
- Boris Rezak - Gospodska Ulica
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
-
Zdravlje
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
-
-
Putovanja
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
-
Preporučujemo
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.72 125.60 126.47 USD 100.52 101.23 101.93
-
Švarcvald sladoled torta
Napravite letnju varijantu omiljene torte mnogih.
13-06-2017 | 14:32 | Autor/Izvor: Naxi media-gurmanija
Foto: Bigstockphoto-Piyaphat
Sastojci:
Za koru:
150 g gorke čokolade
70 g kornfleksa
Za fil i ukrašavanje:
200 g trešanja
po kesica gotovog krema od vanile i čokolade
200 ml pavlake
30 g prah šećeraPriprema: Čokoladu rastopiti na pari. Pomešati je sa kornfleksom. Pleh (18cm) obložiti hladnom folijom, a krajeve presaviti preko ivica pleha. Masu od čokolade i kornfleksa sipati na dno pleha, malo pritisnuti i poravnati. Staviti u frižider na duže vreme. Trešnje očistiti od peteljki, oprati, pa izvaditi koštice. Oba krema pripremiti prema uputstvu na kesici, te njimanapuniti špric za torte. Oko ivica pleha na kori našpricati prvo venac od vanila krema, na to poređati venac trešanja, zatim venac čokoladnog krema, na to poređati venac trešanja, zatim venac čokoladnog krema, ponoviti. Drugi sloj početi čokoladnim kremom, a završiti trećim slojem, tako da se dobije šah mustra. Gornji deo torte bogato premazati preostalim čokoladnim kremom. Ovu sladoled tortu staviti u zamrzivač i držati je oko 5 sati. Zatim je izvaditi iz pleha, skinuti foliju, pa tortu prebaciti na odgovarajući tanjir. Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa šećerom u prahu i time u tanjem sloju premazati celu tortu. Po želji je ukrasiti i čokoladnim ljuspicama, kupicama šlaga, kao i trešnjama.
-
Pročitajte i...
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Džem od šljiva sa čokoladom
Jesen i zima su za mnoge nezamislivi bez tradicionalnog džema od šljiva. Evo jednog sjajnog recepta koji potpisuju iskusne domaćice, tvrdeći da će vas ukus očarati.
Lagani kolač sa jabukama
Dan je sve kraći, a noći sve hladnije, pa je možda i pravi trenutak za jedan ovakav "jesenji" recept. Zato zauzmite svoje omiljeno mesto, pustite omiljenu seriju i uživajte u ovom laganom desertu.
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: