Suve šljive za jači imunitet
U periodu kada nastojimo da konzumiramo hranu koja jača naš imunitet, bilo bi dobro stvoriti naviku svakodnevnog konzumiranja suvih šljiva.
07-12-2020
|16:22
|Autor / Izvor: Naxi media
Svakodnevno pojedite 5 suvih šljiva, jer ćete time osigurati unos hranljivih materija, odnosno vitamina i minerala, među kojima su vitamini A, B, K, gvožđe, magnezijum, kalijum...
Šljive su bogate i dijetalnim vlaknima koja pospešuju pravilan rad digestivnog sistema, pa će se ova navika pozitivno odrziti i na vaš metabolizam. One su odličan saveznik kod osoba koje imaju problema sa zatvorom, jer imaju snažno laksativno dejstvo.
Pet suvih šljiva na dan uz jedan od obroka ili kao zasebna užina, poztivno će se odražiti na vaš organizam. Pored digestivnog sistema, šljive zbog svog sastava pozivino utiču i u prevenciji bolesti srca i dijabetesa.