Supa od piletine i kokosa
Ako ste ljubitelj egzotične i neobične hrane ovo je recept za vas.
08-07-2024
|11:55
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
1 kašika ulja (kokosovog ili biljnog)
1 luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 komad đumbira, sitno iseckan (veličine oko 2 cm)
1 crvena paprika, isečena na trakice
350 g pilećeg belog mesa, isečenog na kockice
400 ml kokosovog mleka
500 ml pilećeg bujona (može i voda ako nemate bujon)
Sok od 1 limuna
So i biber po ukusu
Svež korijander ili peršun za posipanje (opciono)
Priprema:
Zagrejte ulje u većoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne omekša, otprilike 3-4 minuta. Dodajte beli luk, đumbir i crvenu papriku, pa pržite još 2-3 minuta dok sve ne omekša i pusti arome. Dodajte piletinu i kratko pržite, oko 5-6 minuta. Ulijte kokosovo mleko i pileći bujon. Pustite da provri, smanjite vatru, pa pustite da se lagano kuva 10-15 minuta ili dok piletina ne bude kuvana. Dodajte sveže isceđen sok limuna, pa posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite vruće, posuto svežim korijanderom ili peršunom po želji.
PRIJATNO!