Supa od piletine i kokosa

Ako ste ljubitelj egzotične i neobične hrane ovo je recept za vas.

08-07-2024

|

11:55

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:


1 kašika ulja (kokosovog ili biljnog)

1 luk, sitno iseckan

2 čena belog luka, sitno iseckana

1 komad đumbira, sitno iseckan (veličine oko 2 cm)

1 crvena paprika, isečena na trakice

350 g pilećeg belog mesa, isečenog na kockice

400 ml kokosovog mleka

500 ml pilećeg bujona (može i voda ako nemate bujon)

Sok od 1 limuna

So i biber po ukusu

Svež korijander ili peršun za posipanje (opciono)


Priprema:


Zagrejte ulje u većoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne omekša, otprilike 3-4 minuta. Dodajte beli luk, đumbir i crvenu papriku, pa pržite još 2-3 minuta dok sve ne omekša i pusti arome. Dodajte piletinu i kratko pržite, oko 5-6 minuta. Ulijte kokosovo mleko i pileći bujon. Pustite da provri, smanjite vatru, pa pustite da se lagano kuva 10-15 minuta ili dok piletina ne bude kuvana. Dodajte sveže isceđen sok limuna, pa posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite vruće, posuto svežim korijanderom ili peršunom po želji.

PRIJATNO!