-
Poslednjih 5 pesama
- Parni Valjak - Romanca
- Neki To Vole Vruće - Kakva noć
- Sergej Ćetković - 25. Sat
- Magazin - Opijum
- Crvena jabuka - Ne Dam Da Ovaj Osecaj Ode
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Hrskavi čips od tikvica
Hrskavi čips od tikvica sa parmezanom može da bude savršena grickalica, a odlično se slaže uz gvakamole sos, čili sos i pšenično pivo...
-
Zdravlje
Pet svakodnevnih navika zbog kojih možda ubrzano starimo
Da li vam se ponekad čini da vas potraga za večnom mladošću zapravo ubrzava proces starenja? Dr Amir Kan, britanski lekar i saradnik NHS-a, podelio je pet navika koje svakodnevno praktikujemo, a koje bi mogle „tiho postaravati naš mozak“ — i neke od njih bi vas mogle iznenaditi, jer ih verovatno nesvesno ponavljate svaki dan.
Pijete kafu čim ustanete? Stručnjaci kažu da bi ovo vreme bilo mnogo bolje
Za mnoge ljude, kafa je mnogo više od napitka – to je jutarnji ritual, izvor energije i omiljeni ukus dana. Osim što poboljšava koncentraciju i raspoloženje, bogata je i antioksidansima. Ipak, kako raste svest o uticaju hormona, stresa i kvaliteta sna na zdravlje, sve je veće interesovanje za to kako i kada treba piti kafu.
-
-
Putovanja
Najbolji italijanski grad za gurmane: Osam restorana sa Mišlenovom zvezdom i više od toga
Italija je širom sveta poznata po fantastičnoj kuhinji, ali postoji jedan grad koji i u tom kontekstu nadmašuje očekivanja. Ako planirate gastronomski odmor iz snova, Firenca bi trebalo da se nađe na vrhu vaše liste.
Neotkriveni portugalski grad proglašen je za najbolji letnji skriveni dragulj Evrope
Ako ste u potrazi za autentičnim mestima koja još nisu preplavljena turistima, nova lista pod nazivom European Hidden Gem Index možda ima pravo rešenje za vas. Na osnovu analize pretraga, cena smeštaja, pogleda, hrane i vremenskih uslova, kreirana je lista deset najboljih evropskih destinacija koje još uvek nisu postale viralne, ali nude vrhunski doživljaj - bez gužvi.
-
Preporučujemo
Sirće kao fantastičan trik: Najlakši način da vam hrana ostane sveža
Neretko nam od ručka ostanu ostaci hrane. Ovu hranu možemo sledećeg dana da podgrejemo, ali i da je iskoristimo za neka druga jela... Međutim postavlja se pitanje kako da nam hrana ostane sveža, a ovo je posebno važno u periodu kada su temperature izuzetno visoke... Interesantno je da postoji pametan trik koji može da učini da vaši ostaci traju duplo duže - uz pomoć namirnice koju verovatno već imate u kuhinji: sirćeta.
Golubovi vam opsedaju balkon? Ovo su biljke koje ih prirodno odbijaju
Ako vam golubovi svakodnevno prave društvo na terasi, verovatno znate koliko mogu da budu naporni. Osim što ostavljaju nered, mogu da oštete biljke, a takođe nose rizik od širenja bolesti i kontaminacije zemlje u saksijama. Srećom, postoje jednostavna i humana rešenja da ih odvratite, i to bez postavljanja ružnih, nesigurnih barijera.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.60 125.47 126.35 USD 99.34 100.04 100.74
-
Supa od piletine i kokosa
Ako ste ljubitelj egzotične i neobične hrane ovo je recept za vas.
08-07-2024 | 11:55 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Kravtzov
Sastojci:
1 kašika ulja (kokosovog ili biljnog)1 luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 komad đumbira, sitno iseckan (veličine oko 2 cm)
1 crvena paprika, isečena na trakice
350 g pilećeg belog mesa, isečenog na kockice
400 ml kokosovog mleka
500 ml pilećeg bujona (može i voda ako nemate bujon)
Sok od 1 limuna
So i biber po ukusu
Svež korijander ili peršun za posipanje (opciono)
Priprema:
Zagrejte ulje u većoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne omekša, otprilike 3-4 minuta. Dodajte beli luk, đumbir i crvenu papriku, pa pržite još 2-3 minuta dok sve ne omekša i pusti arome. Dodajte piletinu i kratko pržite, oko 5-6 minuta. Ulijte kokosovo mleko i pileći bujon. Pustite da provri, smanjite vatru, pa pustite da se lagano kuva 10-15 minuta ili dok piletina ne bude kuvana. Dodajte sveže isceđen sok limuna, pa posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite vruće, posuto svežim korijanderom ili peršunom po želji.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Hrskavi čips od tikvica
Hrskavi čips od tikvica sa parmezanom može da bude savršena grickalica, a odlično se slaže uz gvakamole sos, čili sos i pšenično pivo...
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: