-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Ne zovi mama doktora
- Sergej Ćetković - 1000 razloga
- Bebi Dol - Brazil
- Dino Dvornik - Tebi pripadam
- Parni Valjak - U ljubav vjerujem
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoBrzi kolač od lešnika
Jednostavne i brze poslastice su nekad najukusnije, a čini se da je isti slučaj i sa ovim sjajnim lešnik kockama...
Cepkano svinjsko meso sa povrćem!Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
-
ZdravljeDa li vas muče prehlade? Evo kako da brzo oslobodite disajne puteve
Kako se približavamo kraju oktobra, sa hladnijim danima dolazi i sezona prehlada, koja je za mnoge nezaobilazna u ovo doba godine. Smanjena otpornost organizma i promena vremenskih uslova često dovode do simptoma poput zapušenog nosa i glavobolje. Kada zbog začepljenja sluz ne može slobodno da ističe iz nosnih šupljina, dolazi do oticanja sinusa i stvaranja pritiska unutar njih, što izaziva neprijatne bolove i osećaj težine u predelu lica.
Sezona mandarina: Slatko voće koje štiti srce, kožu i očiMandarine su popularno citrusno voće, delom zbog svog jakog, slatkog ukusa. Poznate su po tome što su generalno slađe od pomorandži, što ih čini ukusnom i zdravom opcijom za desert. Kako je sada već polako počela njihova sezona dobro je da se upoznamo sa zdravstvenim benefitima ovog popularnog i pristupačnog voća.
-
PutovanjaSedam stvari koje nikada ne treba da unosite u avion prema savetima stručnjaka!
Iako većina avio-kompanija nema zvaničan kodeks oblačenja, postoje neka opšteprihvaćena pravila o tome šta treba nositi u avionu ili tačnije šta ne bi trebalo da nosite.
Malbork: Posetite najveći zamak na svetu!Zamak Teutonskog reda u Malborku, poznat i kao Malbork zamak (poljski: Zamek w Malborku, nemački: Ordensburg Marienburg), predstavlja impresivan kompleks iz 13. veka smešten u gradu Malbork, Poljska. To je najveći zamak na svetu po površini i jedno od UNESCO-ve Svetske baštine.
-
PreporučujemoAko ne želite da vaša crna odeća brzo izbledi zapamtite ovaj trik
I vama se sigurno desilo da kupite divnu crnu odeću koja je već posle nekoliko pranja izgubila početni izgled i boju. Nakon nekoliko pranja mnogi komadi će izgledati isprano i iznošeno, a ako ne želite da vam se ovo ponovo dešava oslonite se na jednostavan trik.
Prirodni načini za uklanjanje neprijatnih mirisa iz sudopereAko iz vaše sudopere dopiru neprijatni mirisi, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ih uklonite. Ipak, važno je izbegavati korišćenje jakih hemikalija, koje ne samo da mogu biti toksične, već mogu oštetiti vaše cevi. Umesto da posegnete za osveživačima vazduha ili drugim mirisnim sredstvima kako biste privremeno zamaskirali neprijatne mirise, trebalo bi da znate da će se mirisi s vremenom samo pojačati.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.24 117.06 117.88 CHF 124.39 125.27 126.14 USD 107.72 108.48 109.24
-
Štrudla od spanaća
Doručak kakav zaslužujete u vikendu pred nama.
04-05-2018 | 15:23 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Julia Lototskaya
Sastojci:- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 150 g margarina
- 1 jaje
- pečeni suncokret
Fil:
- 300 g biljne fete
- 300 g obarenog spanaća
- 1 kašičica soliPriprema: U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe. Dodati otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno, pa umesiti testo. Ostaviti pola sata. Spanać kratko blanširati u slanoj vodi, pa ga procediti i iseckati. Sjediniti spanać i sir. Testo staviti na radnu površinu, podeliti na dva dela i svaki deo razvući, filovati, urolati i ostaviti pola sata pokriveno. Ugrejati rernu na 200 C. Preko štrudle staviti par kockica margarina, posuti suncokret i peći oko 45 minuta. Servirati uz jogurt ili kiselo mleko.
-
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso sa povrćem!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Salata sa tunjevinom i krompiromDivna salata koju možete da poslužite uz tost kao predjelo, a može da posluži i kao kompletan obrok jer je veoma hranljiva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: