-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Balkanski tango
- Vlada Divljan I Ljetno Kino Big Band - Odnesi Me
- Indexi - Predaj se srce
- Jadranka Stojaković - Sto te nema
- Merlin - Otkrit ću ti tajnu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Grčka salata sa lubenicom
Ova neobična salata će vas okrepiti i savršeno će se uklopiti uz zdrave obroke, ribu i piletinu.
-
Zdravlje
Deset namirnica bogatih biotinom (vitamin B7)
Biotin (poznat i kao vitamin H ili B7) je vitamin B kompleksa koji pomaže telu da hranu pretvori u energiju. Takođe ima važnu ulogu u održavanju zdravlja očiju, kože, kose, mozga i jetre. Biotin je rastvorljiv u vodi, što znači da se ne skladišti u telu – zbog čega je važno redovno ga unositi putem ishrane.
Pet svakodnevnih navika zbog kojih možda ubrzano starimo
Da li vam se ponekad čini da vas potraga za večnom mladošću zapravo ubrzava proces starenja? Dr Amir Kan, britanski lekar i saradnik NHS-a, podelio je pet navika koje svakodnevno praktikujemo, a koje bi mogle „tiho postaravati naš mozak“ — i neke od njih bi vas mogle iznenaditi, jer ih verovatno nesvesno ponavljate svaki dan.
-
-
Putovanja
Tri evropske prestonice uskoro će biti povezane direktnim vozom!
Tri od najuzbudljivijih evropskih prestonica – Prag, Berlin i Kopenhagen – biće povezane direktnom železničkom linijom, a nova usluga bi mogla da zaživi već na proleće 2026. godine. Tačnije, planirano je da prvi voz krene 1. maja 2026.
Ovo je najbolji grad na svetu trenutno — prema izboru Travel + Leisure
Magazin Travel + Leisure objavio je rezultate godišnjih nagrada World’s Best Awards za 2025. godinu, a na sam vrh liste najboljih svetskih gradova našao se jedan prelepi meksički grad — San Miguel de Allende.
-
Preporučujemo
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Sirće kao fantastičan trik: Najlakši način da vam hrana ostane sveža
Neretko nam od ručka ostanu ostaci hrane. Ovu hranu možemo sledećeg dana da podgrejemo, ali i da je iskoristimo za neka druga jela... Međutim postavlja se pitanje kako da nam hrana ostane sveža, a ovo je posebno važno u periodu kada su temperature izuzetno visoke... Interesantno je da postoji pametan trik koji može da učini da vaši ostaci traju duplo duže - uz pomoć namirnice koju verovatno već imate u kuhinji: sirćeta.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.81 125.69 126.57 USD 99.13 99.83 100.53
-
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
02-05-2025 | 12:03 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock,lilechka75
Sastojci:
500 g mlevenog junećeg mesa
1 crveni luk, sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckana
1 crvena paprika, seckana
1 konzerva (400 g) pasiranog paradajza
1 konzerva (400 g) crvenog pasulja, oceđenog
1 konzerva (400 g) kukuruza, oceđenog (po želji)
1 kašika paradajz-pirea
1 kašičica čili praha
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevene paprike
½ kašičice suvog origana
200 ml goveđe supe ili vode
So i biber po ukusu
Malo maslinovog ulja
Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i papriku, pa pržite još 2-3 minuta. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne postane zlatnosmeđe. Umešajte paradajz-pire, čili prah, kim, papriku, origano i biber, pa sve dobro promešajte. Sipajte pasiran paradajz i goveđu supu (ili vodu), pa ostavite da se lagano krčka 20 minuta. Dodajte crveni pasulj i kukuruz (ako koristite), začinite solju i biberom, pa kuvajte još 10 minuta dok se svi ukusi ne sjedine. Poslužite toplo uz sveži korijander, rendani sir, kiselo mleko ili tortilje.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Grčka salata sa lubenicom
Ova neobična salata će vas okrepiti i savršeno će se uklopiti uz zdrave obroke, ribu i piletinu.
Hrskavi čips od tikvica
Hrskavi čips od tikvica sa parmezanom može da bude savršena grickalica, a odlično se slaže uz gvakamole sos, čili sos i pšenično pivo...
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: