Meksički čili

Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.

02-05-2025

|

12:03

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:


500 g mlevenog junećeg mesa
1 crveni luk, sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckana
1 crvena paprika, seckana
1 konzerva (400 g) pasiranog paradajza
1 konzerva (400 g) crvenog pasulja, oceđenog
1 konzerva (400 g) kukuruza, oceđenog (po želji)
1 kašika paradajz-pirea
1 kašičica čili praha
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevene paprike
½ kašičice suvog origana
200 ml goveđe supe ili vode
So i biber po ukusu
Malo maslinovog ulja

Priprema:

U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i papriku, pa pržite još 2-3 minuta. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne postane zlatnosmeđe. Umešajte paradajz-pire, čili prah, kim, papriku, origano i biber, pa sve dobro promešajte. Sipajte pasiran paradajz i goveđu supu (ili vodu), pa ostavite da se lagano krčka 20 minuta. Dodajte crveni pasulj i kukuruz (ako koristite), začinite solju i biberom, pa kuvajte još 10 minuta dok se svi ukusi ne sjedine. Poslužite toplo uz sveži korijander, rendani sir, kiselo mleko ili tortilje.

PRIJATNO!