-
Poslednjih 5 pesama
- Valentino - Skloni se sa moga prozora
- Zdravko Čolić - Noć mi te duguje
- Crvena jabuka - Ako Ako
- Aleksandra Radović - Kao So U Moru
- Željko Samardžić - Kameleon
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPečeni spanać sa sirom i orasima
Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje
Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilogramaNaša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.
-
PutovanjaDva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom!
Nakon dvogodišnjeg čekanja, Pariz i Milano će ponovo biti povezani direktnom linijom od 1. aprila.
Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa!Iako ovaj grad doslovno miriše na trula jaja, on je ujedno i jedno od najlepših mesta na svetu. Rotorua, smeštena u srcu Severnog ostrva Novog Zelanda, izgleda gotovo nestvarno
-
PreporučujemoSaveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?
Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.
Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 123.25 124.11 124.98 USD 111.73 112.51 113.30
-
Štrudla od mlade koprive i sira
Ljubitelji slaniša, voleće ovu štrudlu, koja se može servirati i kao predjelo.
19-09-2016 | 10:49 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-MarjanCermelj
Sastojci:
- 1/2 kg kora za pitu
- 300 g mlade koprive
- 3 jajeta
- 100 ml jogurta
- 500 g sira
- 2-3 kašike prezli
- malo soliZa preliv:
- 1 jaje
- 100 ml jogurta
soli po ukusuPriprema: U dublju šerpu staviti vodu i malo soli da ključa. Mladu koprivu dobro oprati, staviti u vodu koja vri i ostaviti minut-dva da prokuva. Koprivu izvaditi iz vode, oprati hladnom vodom i iseckati na sitno. Na malo ulja prodinstati koprivu pa ostaviti sa strane da se ohladi. Mikserom umutiti jaja, dodati jogurt, prezle, sir i koprivu. Kašikom izmešati i posoliti po ukusu pa filovati kore. Poređati dve kore, dodati 3 pune kašike smese za filovanje, treću koru iscepkajte i stavite preko fila. Stranice kore uvijte ka unutra pa smotajte i napravite štrudlu. Tako napravljenu štrudlu staviti u dobro uljem podmazan pleh. Postupak ponoviti dok se ne utroše kore i fil. Naređanu štrudlu iseći nožem na delove i peći u rerni na 200 C. Umutiti jaje sa jogurtom i malo soli. Kada štrudla počne da rumeni, izvaditi iz rerne preliti preko i vratiti da se dobro ispeče. Po želji pitu možete posoliti lanom ili susamom.
-
Pročitajte i...Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Najukusnija boranija sa piletinomBoranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: