Štrudla od mlade koprive i sira

Ljubitelji slaniša, voleće ovu štrudlu, koja se može servirati i kao predjelo.

19-09-2016

|

10:49

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1/2 kg kora za pitu
- 300 g mlade koprive
- 3 jajeta
- 100 ml jogurta
- 500 g sira
- 2-3 kašike prezli
- malo soli

Za preliv:
- 1 jaje
- 100 ml jogurta
soli po ukusu

Priprema: U dublju šerpu staviti vodu i malo soli da ključa. Mladu koprivu dobro oprati, staviti u vodu koja vri i ostaviti minut-dva da prokuva. Koprivu izvaditi iz vode, oprati hladnom vodom i iseckati na sitno. Na malo ulja prodinstati koprivu pa ostaviti sa strane da se ohladi. Mikserom umutiti jaja, dodati jogurt, prezle, sir i koprivu. Kašikom izmešati i posoliti po ukusu pa filovati kore. Poređati dve kore, dodati 3 pune kašike smese za filovanje, treću koru iscepkajte i stavite preko fila. Stranice kore uvijte ka unutra pa smotajte i napravite štrudlu. Tako napravljenu štrudlu staviti u dobro uljem podmazan pleh. Postupak ponoviti dok se ne utroše kore i fil. Naređanu štrudlu iseći nožem na delove i peći u rerni na 200 C. Umutiti jaje sa jogurtom i malo soli. Kada štrudla počne da rumeni, izvaditi iz rerne preliti preko i vratiti da se dobro ispeče. Po želji pitu možete posoliti lanom ili susamom.