Špageti Bolonjeze
Napravite tradicionalne špagete na novi način.
17-01-2025
|13:04
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 srednje šargarepe
celer, štapići ili koren
so, biber, bosiljak i origano po želji
malo ulja
3 dl vina (crno ili belo)
500 ml paradjz sosa
malo mleka
beli luk po želji
1 pakovanje špageta
Priprema:
Luk, celer i šargarepu iseckati na sitne kockice. Dinstati sve 15 minuta na malo ulja, pa dodati mleveno meso i nastaviti sa dinstanjem 20 minuta na srednjoj temperaturi. Dodati vino, pa čekati da ispari i nakon toga dodati začine. Kada ste dodali začine izmešajte i dodajte 500 ml paradajz sosa pa kuvajte još 20 minuta. Pred kraj dodati dve kašike mleka i kuvati još pet minuta. Zatim ukloniti sa šporeta i poslužiti uz špagete koje ste kuvali u vodi u koju ste prethodno dodali so.
PRIJATNO!