Špageti Bolonjeze

Napravite tradicionalne špagete na novi način.

17-01-2025

|

13:04

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 srednje šargarepe
celer, štapići ili koren
so, biber, bosiljak i origano po želji
malo ulja
3 dl vina (crno ili belo)
500 ml paradjz sosa
malo mleka
beli luk po želji
1 pakovanje špageta

Priprema:

Luk, celer i šargarepu iseckati na sitne kockice. Dinstati sve 15 minuta na malo ulja, pa dodati mleveno meso i nastaviti sa dinstanjem 20 minuta na srednjoj temperaturi. Dodati vino, pa čekati da ispari i nakon toga dodati začine. Kada ste dodali začine izmešajte i dodajte 500 ml paradajz sosa pa kuvajte još 20 minuta. Pred kraj dodati dve kašike mleka i kuvati još pet minuta. Zatim ukloniti sa šporeta i poslužiti uz špagete koje ste kuvali u vodi u koju ste prethodno dodali so.

PRIJATNO!