-
Poslednjih 5 pesama
- Tap 011 - Sto dana u mesecu
- Galija - Kad me pogledaš
- Željko Joksimović - Devojka
- Boris Novković - Tamara
- Viktorija - Arija
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
-
Zdravlje
Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati
Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.
Može li ishrana zaista da pomogne da starimo zdravije?
Zamislite dvoje ljudi u svojim sedamdesetim godinama. Oboje su aktivni, žive samostalno i uživaju u životu. Ali tokom narednih 15 godina, jedan od njih razvije dve ili tri hronične bolesti, srčana oboljenja, dijabetes, depresiju, dok drugi ostane relativno zdrav. Šta je napravilo razliku?
-
-
Putovanja
Ova evropska zemlja je proglašena najsmešnijom na svetu!
Imate britak um ili ste majstor ironije? Znate šta je dobar fazon i imate toliko osećaja za tajming da nasmejete čak i najtvrdokornijeg "tata-viceva" ljubitelja? Onda ste verovatno duhovita osoba.
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
-
Preporučujemo
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
Prirodna rešenja za čišćenje zagorelog posuđa: Brzo i efikasno uz sastojke koje već imate!
Zagorela šerpa posle kuvanja omiljenog jela? Ne brinite, umesto da posegnete za agresivnim hemikalijama ili da zamalo izribate dno posude do metala, probajte ove jednostavne i prirodne metode koje će vam pomoći da posuđe zablista kao novo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.78 125.66 126.53 USD 100.44 101.15 101.86
-
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
30-07-2025 | 13:26 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, KarepaStock
Sastojci:
400g mlevene govedine
1 veći crni luk, sitno iseckan
3 čena belog luka, usitnjena
2 šargarepe, sitno narendane
1 zelena jabuka
1 stabljika celera, sitno iseckana
150 g sitno iseckane suve slanine
400g paradajza iz konzerve (ili pelata)
2 kašike paradajz pirea
100ml crnog vina
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
kašika mleka
500g špageta
Parmezan za serviranjePriprema:
U dubljoj tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckanu slaninu, pa nakon pet minuta kad pusti masnoću i mlevenu govedinu. Pržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite ga iz tiganja i stavite na stranu . U isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk, narendanu šargarepu, jabuku i celer. Pržite na srednjoj vatri dok ne omekša, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk i pržite još minut-dva dok ne zamiriše.
Vratite meso u tiganj i dodajte paradajz pire, konzervirani paradajz i crno vino. Začinite suvim origanom, bosiljkom, solju i biberom. Kuvajte na laganoj vatri 45minuta, povremeno mešajući, pa dodajte kašiku mleka i nastavite da mešate dok se sos ne zgusne i ukusi ne sjedine.U međuvremenu, skuvajte špagete u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Poslužite bolonjeze sos preko špageta i po želji pospite narendanim parmezanom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
Čoko banana torta
Ovo je kolač koji posebno obožavaju deca, a nije isključeno da će oduševiti i starije goste...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: