Sok od cvekle: Čaša zdravlja

Prirodan sok od cvekle daće brojne pogodnosti kada je reč o celokupnom zdravlju organizma. Cvekla je vrlo plemenita biljka koja pozitivno utiče na mnoge segmente našeg tela.

27-06-2022

|

09:18

|

Autor / Izvor: Naxi media

Cvekla je bogata vitaminom B6 i B9, gvožđem, vitaminom C, a njeno redovno konzumiranje može pozitivno uticati na holesterol, krvni pritisak, funkciju jetre, upalne procese, prevenciju kancera, demencije...
Ukoliko cveklu uvrstimo u našu ishranu to će se pozitivno odraziti i na zdravlje naše kože, budući da pomaže hidriranju, sprečava znakove starenja i pospešuje rast kose.

Cveklu uvek možete piti samostalno i u kombinaciji sa drugim voćem i povrćem. Donosimo vam dve varijante recepta soka od cvekle.

Cvekla, jabuka, šargarepa, pomorandža, đumbir i med - ukusna kombinacija koja u sebi nosi brojne vitamine i odličan je izbor za zdrav početak dana.

Za sve one koji ne preferiraju sladak ukus preporučujemo kombinaciju cvekle, zelene jabuke, spanaća, krastavca i limete.

Svo voće i povrće pre pripreme dobro oprati iseckati i izmešati u blenderu.