Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Merlin - Moj je zivot Švicarska

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Merlin - Moj je zivot Švicarska
    2. Nina Badrić - Dani I Godine
    3. Zdravko Čolić - Zbog tebe
    4. Bajaga - Tišina
    5. Crvena jabuka - Ne govori više
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Bilja Krstić - Petak - Mojih 50
    2. 11. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 11. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 11. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Bilja Krstić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

    Pasta sa kukuruzom i slaninom Pasta sa kukuruzom i slaninom

    Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.

  • Zdravlje
    Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana

    Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.

    12 znakova da vam nedostaje gvožđe! 12 znakova da vam nedostaje gvožđe!

    Gvožđe je ključni mineral za održavanje organizma aktivnim.

  • Putovanja
    Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače

    Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.

    Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi

    Kada je reč o slikovitim mestima i bajkovitim gradićima, Evropa nema premca. To potvrđuje i nova Forbes lista 50 najlepših sela na svetu, na kojoj prvih osam mesta pripada evropskim destinacijama.

  • Preporučujemo
    Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova? Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?

    Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.

    Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo? Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?

    Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 124.48 125.36 126.24
    USD 99.22 99.92 100.62
  • Povezani članci
  • Sočivo sa piletinom i paprikom

    Ovo jelo je savršen spoj zdravih sastojaka. Sočivo kao izvor proteina i vlakana, u kombinaciji sa sočnom piletinom i aromatičnim povrćem, stvara bogat i ukusan obrok koji lako možete pripremiti i za ručak i za večeru.




    22-05-2025 | 12:16 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Kravtzov


    Sastojci:

    pola kilograma sočiva

    300–400 g pilećeg belog mesa ili bataka bez kostiju, isečenih na kockice

    1/2 praziluka

    1 glavica crnog luka, srednje veličine

    1 šargarepa, srednje veličine

    1 crvena paprika (može i zelena ili žuta po želji)

    so, biber po ukusu

    1 kašičica mlevene paprike

    1 kašika brašna

    suvi biljni začin po ukusu

    ulje po potrebi (za povrće i za zapršku)


    Priprema:


    Prvo propržite sitno seckani crni luk, praziluk i šargarepu na malo ulja, dok ne omekšaju. Dodajte i papriku isečenu na trakice ili kockice, pa još kratko propržite. Ubacite piletinu i mešajte dok ne pobeli sa svih strana. Potom dodajte oprano sočivo i nalijte toplom vodom da ogrezne. Začinite po ukusu – solju, biberom, suvim začinom i mlevenom paprikom. Kuvajte na srednjoj vatri oko 30 minuta, odnosno dok sočivo ne omekša, po potrebi dolivajući još malo vode.


    Na kraju pripremite jednostavnu zapršku: na kašici ulja propržite kašiku brašna dok ne porumeni, dodajte prstohvat mlevene paprike, promešajte i sipajte u šerpu sa sočivom. Sve zajedno kuvajte još 5–10 minuta da se ukusi sjedine.


    Poslužite toplo, uz parče hleba ili uz salatu po izboru. 

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

    Pasta sa kukuruzom i slaninom Pasta sa kukuruzom i slaninom

    Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.

    Njoke u belom sosu! Njoke u belom sosu!

    Brzo, kremasto i neodoljivo jelo...

    Snicle Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama

    Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: