-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Moj je zivot Švicarska
- Nina Badrić - Dani I Godine
- Zdravko Čolić - Zbog tebe
- Bajaga - Tišina
- Crvena jabuka - Ne govori više
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
-
Zdravlje
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Putovanja
Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače
Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.
Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi
Kada je reč o slikovitim mestima i bajkovitim gradićima, Evropa nema premca. To potvrđuje i nova Forbes lista 50 najlepših sela na svetu, na kojoj prvih osam mesta pripada evropskim destinacijama.
-
Preporučujemo
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?
Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.48 125.36 126.24 USD 99.22 99.92 100.62
-
Sočivo sa piletinom i paprikom
Ovo jelo je savršen spoj zdravih sastojaka. Sočivo kao izvor proteina i vlakana, u kombinaciji sa sočnom piletinom i aromatičnim povrćem, stvara bogat i ukusan obrok koji lako možete pripremiti i za ručak i za večeru.
22-05-2025 | 12:16 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Kravtzov
Sastojci:pola kilograma sočiva
300–400 g pilećeg belog mesa ili bataka bez kostiju, isečenih na kockice
1/2 praziluka
1 glavica crnog luka, srednje veličine
1 šargarepa, srednje veličine
1 crvena paprika (može i zelena ili žuta po želji)
so, biber po ukusu
1 kašičica mlevene paprike
1 kašika brašna
suvi biljni začin po ukusu
ulje po potrebi (za povrće i za zapršku)
Priprema:
Prvo propržite sitno seckani crni luk, praziluk i šargarepu na malo ulja, dok ne omekšaju. Dodajte i papriku isečenu na trakice ili kockice, pa još kratko propržite. Ubacite piletinu i mešajte dok ne pobeli sa svih strana. Potom dodajte oprano sočivo i nalijte toplom vodom da ogrezne. Začinite po ukusu – solju, biberom, suvim začinom i mlevenom paprikom. Kuvajte na srednjoj vatri oko 30 minuta, odnosno dok sočivo ne omekša, po potrebi dolivajući još malo vode.
Na kraju pripremite jednostavnu zapršku: na kašici ulja propržite kašiku brašna dok ne porumeni, dodajte prstohvat mlevene paprike, promešajte i sipajte u šerpu sa sočivom. Sve zajedno kuvajte još 5–10 minuta da se ukusi sjedine.
Poslužite toplo, uz parče hleba ili uz salatu po izboru.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: