Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Riblja čorba - Ljubav ovde više ne stanuje

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Riblja čorba - Ljubav ovde više ne stanuje
    2. Goca Tržan - Stoperka
    3. Djavoli - Ona nikog nema
    4. Parni Valjak - Sad Kad Znas
    5. Bebi Dol - Rudi
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nađa Dulić - Utorak - Mojih 50
    2. 28. april - 1 - Dodir noći
    3. 28. april - 2 - Dodir noći
    4. 28. april - 3 - Dodir noći
    5. Nađa Dulić - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Palenta sa semenkama Palenta sa semenkama

    Ako ste ljubitelj palente sa sirom ili pavlakom možda ćete poželeti da isprobate nešto novo i drugačije... Ako, ipak niste ljubitelj ove vrste obroka ovaj recept može prijatno da vas iznenadi.

    Krompir sa slaninom i belim lukom Krompir sa slaninom i belim lukom

    Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.

  • Zdravlje
    Efekti nedostatka sna na telo! Efekti nedostatka sna na telo!

    Nedovoljno sna iscrpljuje mentalne sposobnosti i ugrožava fizičko zdravlje. Nauka je povezala hroničan nedostatak sna sa brojnim zdravstvenim problemima – od gojenja do oslabljenog imunog sistema. Ako ste ikada proveli noć prevrćući se u krevetu, znate kako ćete se osećati sutradan: umorno, razdražljivo i dezorijentisano. Ali, redovno uskraćivanje preporučenih 7 do 9 sati sna ima mnogo ozbiljnije posledice od pukog jutarnjeg umora.

    Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju

    Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.

  • Putovanja
    Ovaj gradić proglašen je najlepšim priobalnim mestom na svetu! Ovaj gradić proglašen je najlepšim priobalnim mestom na svetu!

    Prestižni magazin Architectural Digest sastavio je listu najlepših priobalnih gradova sveta, a na samom vrhu našao se Camogli, slikoviti gradić na severozapadu Italije, nadomak Đenove.

    Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati! Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!

    Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.

  • Preporučujemo
    Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini? Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?

    Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.

    Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja

    Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.37 117.19 118.01
    CHF 124.22 125.10 125.97
    USD 102.31 103.04 103.76
  • Povezani članci
  • Slavimo Međunarodni dan kafe!

    Bilo da preferirate domaću kafu, čisti espresso, americano, latte ili kapućino; hladnu, bez kofeina, instant ili filtriranu – Dan kafe je svakako sjajna prilika da uživate u ovom divnom napitku.




    01-10-2024 | 11:49 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year

    Foto: Bigstockphoto-manera


    Iako se neki neće usaglasiti sa ovim stavom, većina ljudi ipak misli da kafa ima izvanredan ukus. Osim toga, mnogi su svesni činjenice da kafa može da nam pruži potrebnu dozu energije. Uostalom, zato većina ljudi započne jutro šoljom kafe, zar ne?


    Međutim, ono što mnogi možda ne znaju je da blagodeti kafe prevazilaze samo podizanje nivoa energije zahvaljujući kofeinu.


    Kafa može da pomogne i u sagorevanju masti jer je dokazano da ubrzava metabolizam čak do 11 procenata. Ne samo to, već je praktično napitak bez kalorija, bar kada se pije crna, bez dodatog mleka ili šećera.


    Takođe, kafa sadrži brojne esencijalne sastojke, uključujući niacin, magnezijum (vitamin B3), kalijum, mangan, pantotensku kiselinu (vitamin B5) i riboflavin (vitamin B2). A ako to nije dovoljno, kafa se smatra najvećim izvorom antioksidanasa u ishrani zapadnog sveta.


    Kafa je takođe pokazala značajan uticaj na fizičku sposobnost. Pored toga, studija objavljena od strane Harvarda pokazuje da kafa može pomoći u borbi protiv depresije, kao i u podizanju opšteg raspoloženja i osećaja sreće.


    Istorija Međunarodnog dana kafe


    Međunarodni dan kafe je savršena prilika da se osvrnemo na dugu istoriju ovog napitka. Bilo da je zovu „Joe“, „Java“, „Dirt“, „Brew“, „Cuppa“ ili „Daily Grind“, kafa nam dolazi sa bogatom istorijom.


    Smatra se da su svojstva zrna kafe prvi put otkrivena u Etiopiji. Zrno kafe je zapravo seme koje se nalazi unutar ploda kafe, poznatog i kao bobica ili trešnja. Legenda kaže da je pastir iz 9. veka primetio kako su koze postale živahnije nakon što su jele plodove kafe, pa je odlučio da eksperimentiše.


    Kafa je prvi put postala popularna u arapskom svetu, verovatno oko 15. veka, a zatim se proširila na Aziju, Italiju, Evropu i Amerike – sve do šolje kafe koju sada držite u ruci!


    Ipak, tek pre oko 50 godina, treći talas kafeterija počeo je da se pojavljuje na sceni. Ove specijalne kafeterije su se fokusirale na kvalitetnu kafu – od zrna do prženja i individualnog procesa kuvanja. Tako je kultura kafe evoluirala u nešto posebno.


    Koren Međunarodnog dana kafe može se pratiti do 1983. godine, kada je održan događaj u Japanu iniciran od strane Asocijacije svih japanskih kafedžija. Međunarodna organizacija za kafu u Kini je proslavljala sopstvenu verziju dana kafe još od 1997. godine, a ovaj praznik je postao godišnja tradicija u aprilu 2001. godine.


    U Sjedinjenim Američkim Državama, ovaj dan, ponekad nazvan „Nacionalni dan kafe“ ili jednostavno „Dan kafe“, privlači pažnju od 2005. godine. Međutim, prvi put je termin „Međunarodni dan kafe“ upotrebljen u reklami 2009. godine za najavu Festivala kafe u Nju Orleansu. Tajvan je svoju prvu proslavu ovog dana imao iste godine.


    Međunarodni dan kafe je zvanično priznat 2015. godine od strane Međunarodne organizacije za kafu. Ovaj dan je promovisan u Milanu, kako bi se podigla svest o teškom položaju uzgajivača kafe i promovisala fer trgovina.


    S obzirom na to da ne postoji jedno telo koje upravlja ovim praznikom, neke zemlje proslavljaju Međunarodni dan kafe na različite datume. Najčešći su 29. septembar i 1. oktobar, ali je posebno interesantno da u nekim zemljama proslava kreće od aprila do avgusta. Dobra vest je da se kafa slavi širom sveta, tokom više meseci u godini!


    Dakle, kada danas uživajte posebno u svojoj šolji kafe, udahnite njen miris, osetite njen bogat i pun ukus i setite se njene priče – ali pre svega, uživajte!

  • Pročitajte i...
    Zemlja se sve sporije okreće – i to bi moglo da objasni zašto danas imamo kiseonik Zemlja se sve sporije okreće – i to bi moglo da objasni zašto danas imamo kiseonik

    Rotacija Zemlje usporava još od njenog nastanka pre oko 4,5 milijardi godina, a dani na našoj planeti postaju sve duži. Iako su te promene gotovo neprimetne na ljudskoj vremenskoj skali, tokom milijardi godina imale su značajne posledice – uključujući i pojavu kiseonika u Zemljinoj atmosferi, pokazuje istraživanje objavljeno 2021. godine.

    Kako se određuje cena umetničkih dela? Faktori koji prave razliku Kako se određuje cena umetničkih dela? Faktori koji prave razliku

    Procena vrednosti umetničkih dela je složen proces koji uključuje analizu različitih faktora koji utiču na varijacije u cenama. Umetnička dela su po prirodi heterogena i razlikuju se prema starosti umetnika, veličini dela, tehnici, žanru, poreklu, kao i pominjanjima u literaturi ili izlaganjima na izložbama.

    Naučnici tvrde da su otkrili novu boju koju ljudsko oko nikada ranije nije videlo Naučnici tvrde da su otkrili novu boju koju ljudsko oko nikada ranije nije videlo

    Po prvi put, moguće je da su ljudi ugledali deo spektra boja koji se inače nalazi izvan granica naše percepcije – uključujući „plavo-zelenu boju neviđene zasićenosti“.

    Slavimo Svetski dan knjige: Koliko često čitate? Slavimo Svetski dan knjige: Koliko često čitate?

    Danas, 23. aprila obeležava se Svetski dan knjige i autorskih prava.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: