-
Poslednjih 5 pesama
- Boris Rezak - Sudbina
- Zdravko Čolić - Pusti pusti modu
- Boris Novković - Ko sam bez tebe
- Doris Dragović - Jedini
- Oliver Mandić - Ljuljaj me nežno
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
-
Zdravlje
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
Ovo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteina
Najmanje 10% dnevnog unosa kalorija trebalo bi da potiče iz proteina.
-
Putovanja
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
Prelepi azijski grad proglašen najboljom destinacijom po odnosu cene i kvaliteta ove zime
Post Office je otkrio destinacije na kojima putnici dobijaju najviše za svoj novac.
-
Preporučujemo
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
Da li čuvate luk na pogrešnom mestu? Otkrijte najlakši trik za duži rok trajanja
Ako primetite da vam se luk pokvari već nakon nekoliko dana, verovatno ga ne skladištite pravilno. Mesto na kojem čuvate luk može značajno uticati na njegovu svežinu i trajanje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.75 125.63 126.51 USD 99.91 100.62 101.32
-
Slani mafini: Odličan deo predjela
Ukoliko ste planirali da ukućane obradujete bogatom novogodišnjom trpezom, oprobajte se u pravljenju slanih mafina, koji ne samo da lepo izgledaju, već mogu trajati i nekoliko dana.
30-12-2015 | 12:57 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- Elena Veselova
Mafini sa šunkom
Sastojci:
- šolja jogurta,
- šolja ulja,
- 4 jajeta,
- 150 g šunke,
- 150 g mladog sira,
- perje mladog crnog luka,
- šolja belog brašna,
- šolja kukuruznog brašna,
- kesica praška za pecivo,
- kašičica suvog biljnog začinaPriprema: U posudu stavite jaja, jogurt, ulje i mladi sir, pa sve dobro izmešajte. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i mešajte da se sve sjedini. U masu dodajte šunku isečenu na kockice i oprana, krupno isečena pera mladog luka. Promešajte, sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Evo i malo egzotičnije kombinacije, za one koji vole da eksperimenrtišu ukusima.
Mafini sa bundevom i kozjim sirom
Sastojci:
- 2 jaja,
- 6 kašika belog brašna,
- 3 kašike heljdinog brašna,
- 3 kašike integralnog pšeničnog brašna,
- 2 manje šoljice za kafu ulja,
- malo soli,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 100 ml mineralne, gazirane vode,
- 1 kriška kozjeg sira
- parče očišćene bundeve, izrendane na krupnije rende,
- 2 šake očišćenih suncokretovih semenkiPriprema: Umutiti jaja sa malo soli, dodati sir, narendanu bundevu, ulje, umešati brašno sa praškom. Sipati mineralnu vodu i masu ostaviti da odstoji. Za to vreme zagrejati rernu na 250 °C. Sipati testo u podmazanu modlu za mafine. Po testu posuti semenke suncokreta. Peći desetak minuta na ovoj temperaturi, pa onda smanjiti na 150 °C i peći još 10 min.
-
Pročitajte i...
Kremasti pileći paprikaš
Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: