-
Poslednjih 5 pesama
- Galija - Kotor
- Magazin - Tri Sam Ti Zime saptala ime
- Bajaga - Od sumraka do svitanja
- Crvena jabuka - Sa tvojih usana
- Vlado Georgiev - Zbogom ljubavi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNajukusnije lovačke šnicle
Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
Zdrava salata sa sirom i jagodamaOva salata je savršena kombinacija slatkog i slanog, sa dodatkom hrskavih orašastih plodova za dodatnu teksturu.
-
ZdravljeAmbliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?
Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
Korisni saveti za prevenciju visokog pritiskaVeća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
-
PutovanjaKrakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada
Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.
Sedam sjajnih razloga da posetite BratislavuU Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.
-
PreporučujemoPravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta
Možda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.
Rešite se korova na prirodan načinProleće je tu, a mnogi su već zauzeti radovima u vrtu. Jedna od najbitnijih stvari koju bi trebalo da uradimo na početku sezone svakako je uništavanje korova.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.68 109.45 110.21
-
Sirnica sa spanaćem
Uz kupljene kore, ova pita se priprema brzo i lako. Idealan doručak.
27-03-2018 | 15:50 | Autor/Izvor: Naxi media-recepti
Foto: Bigstock- viperagp
Sastojci:
- 1/2 kg tanjih kora za pitu
Premaz za kore:
- 120 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 360 ml mleka
- 180 ml ulja
- 1 kašičica soli
Fil sa sirom spanaćem:
- 400 g kravljeg sira
- 200 g kajmaka
- 700 g spanaća
- 5 jaja
- soPriprema: Prvo pripremiti fil. Spanać oprati i blanširati ga u provreloj vodi (1-2 minuta). Izvaditi ga i odmah preliti hladnom vodom. Ostaviti da se ohladi, pa ga, sitno, iseckati. U odgovarajuću posudu staviti, izmrvljeni, kravlji sir, dodati kajmak, pa viljuškom sjediniti. Ubaciti jaja i, takođe viljuškom, dobro sjediniti sve sastojke. Na kraju dodati, pripremljeni, spanać i promešati. Premaz za kore: U dublju vanglicu staviti mleko, ulje i so. Dodati mešavinu brašna i kvasca. Žicom za mućenje, dobro, sjediniti (da nema grudvica od brašna). Kore podelite tako, da za svaki rolat imate po dve kore. Staviti jednu koru na radnu površinu i premazati je sa 3-4 kašike premaza (premaz nanesite kašikom, a premažite, po celoj kori, četkicom za premazivanje testa). Preklopiti sa drugom korom, koju, takođe, treba premazati. Zatim, preko druge kore naneti deo fila (fil rasporedite da imate, podjednako, za sve rolate). Koru umotati u rolat, saviti je u oblik puža i staviti na sredinu, prethodno uljem, dobro, podmazane, tepsije.Sledeće kore premazivati i filovati na opisani način. Ređati ih u krug, oko postavljene kore, koja je na sredini tepsije. Ostatak premaza preliti preko poređanih kora. Napravljenu pitu prekriti kuhinjskom krpom (pazite da vam se krpa ne zalepi za kore) i ostaviti 1 sat, da odstoji. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Staviti pitu da se peče. Pečenu pitu izvaditi, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti 10-ak minuta, da se prohladi. Zatim je iseći i poslužiti.
-
Pročitajte i...Aromatična, marinirana junetina
Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...
Tortilja sa piletinom i rukolomNajjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: