-
Poslednjih 5 pesama
- Djavoli - Dolazi ljubav
- Boris Rezak - Sudbina
- Zdravko Čolić - Pusti pusti modu
- Boris Novković - Ko sam bez tebe
- Doris Dragović - Jedini
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
-
Zdravlje
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
Ovo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteina
Najmanje 10% dnevnog unosa kalorija trebalo bi da potiče iz proteina.
-
Putovanja
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
Prelepi azijski grad proglašen najboljom destinacijom po odnosu cene i kvaliteta ove zime
Post Office je otkrio destinacije na kojima putnici dobijaju najviše za svoj novac.
-
Preporučujemo
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
Da li čuvate luk na pogrešnom mestu? Otkrijte najlakši trik za duži rok trajanja
Ako primetite da vam se luk pokvari već nakon nekoliko dana, verovatno ga ne skladištite pravilno. Mesto na kojem čuvate luk može značajno uticati na njegovu svežinu i trajanje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.75 125.63 126.51 USD 99.91 100.62 101.32
-
Sirnica sa spanaćem
Uz kupljene kore, ova pita se priprema brzo i lako. Idealan doručak.
27-03-2018 | 15:50 | Autor/Izvor: Naxi media-recepti
Foto: Bigstock- viperagp
Sastojci:
- 1/2 kg tanjih kora za pitu
Premaz za kore:
- 120 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 360 ml mleka
- 180 ml ulja
- 1 kašičica soli
Fil sa sirom spanaćem:
- 400 g kravljeg sira
- 200 g kajmaka
- 700 g spanaća
- 5 jaja
- soPriprema: Prvo pripremiti fil. Spanać oprati i blanširati ga u provreloj vodi (1-2 minuta). Izvaditi ga i odmah preliti hladnom vodom. Ostaviti da se ohladi, pa ga, sitno, iseckati. U odgovarajuću posudu staviti, izmrvljeni, kravlji sir, dodati kajmak, pa viljuškom sjediniti. Ubaciti jaja i, takođe viljuškom, dobro sjediniti sve sastojke. Na kraju dodati, pripremljeni, spanać i promešati. Premaz za kore: U dublju vanglicu staviti mleko, ulje i so. Dodati mešavinu brašna i kvasca. Žicom za mućenje, dobro, sjediniti (da nema grudvica od brašna). Kore podelite tako, da za svaki rolat imate po dve kore. Staviti jednu koru na radnu površinu i premazati je sa 3-4 kašike premaza (premaz nanesite kašikom, a premažite, po celoj kori, četkicom za premazivanje testa). Preklopiti sa drugom korom, koju, takođe, treba premazati. Zatim, preko druge kore naneti deo fila (fil rasporedite da imate, podjednako, za sve rolate). Koru umotati u rolat, saviti je u oblik puža i staviti na sredinu, prethodno uljem, dobro, podmazane, tepsije.Sledeće kore premazivati i filovati na opisani način. Ređati ih u krug, oko postavljene kore, koja je na sredini tepsije. Ostatak premaza preliti preko poređanih kora. Napravljenu pitu prekriti kuhinjskom krpom (pazite da vam se krpa ne zalepi za kore) i ostaviti 1 sat, da odstoji. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Staviti pitu da se peče. Pečenu pitu izvaditi, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti 10-ak minuta, da se prohladi. Zatim je iseći i poslužiti.
-
Pročitajte i...
Kremasti pileći paprikaš
Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: