-
Poslednjih 5 pesama
- Dino Merlin - Zauvijek Ovako
- EKV - Srce
- Boris Novković - Ko sam bez tebe
- Oliver Dragojević - Bez tebe
- Zana - Jabuke i vino
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čia puding sa nektarinom i malinama
Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
-
Zdravlje
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.98 100.68 101.39
-
Ruka dijeta: Nema više nedoumica koliko hrane vam je potrebno
Ruka dijeta je poslednjih godina među vodećim u svetu. Reč je o vrlo jednostavnom merenju količine hrane koju smete da pojedete kako ne biste unosili previše kalorija. Naime, određeni delovi šake predstavljaju merilo za veličine porcija.
16-11-2015 | 11:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-stockasso
Nutricionisti su odavno shvatili da je glavni problem sa prejedanjem činjenica da ljudi ne znaju pravilno da serviraju hranu i da odrede količinu koju treba da pojedu. Tako, recimo, kriška hleba obilno namazana maslacem ima 90 kalorija više nego da je debljina namaza tanja.
Drugi primer je isto tako drastičan - kašičica ulja u prelivu za salatu sadrži 45 kalorija, dok supena kašika ima 135 kalorija. Ako svaki dan jedete salatu, verovatno mislite da se hranite zdravo i s minimumom kalorija, ali samo ova mala razlika može vam doneti šest kilograma viška za samo godinu dana.
Zato, preporuke nutricionista vredi poslušati jer će vam pomoći da ubuduće pravilno odredite količinu hrane za jednu porciju.
Tako, na primer, pecivo koje jedete uz obrok treba da bude veličine konzerve tunjevine, dok porcija majoneza treba da bude velika kao dve kovanice od deset dinara stavljene jedna na drugu.
Što se tiče ruke, porcije merimo različitim delovima, pa tako prava količina maslaca koju mažete na hleb treba da bude velika kao poslednji zglob kažiprsta, dok je veličina komada mesa koji treba pojesti jednaka veličini vašeg dlana (bez prstiju). Porcija testenine treba da bude veličine stisnute šake, baš kao i dvostruka porcija sladoleda, porcija sira ne bi smela da bude veća od dva spojena prsta, a porcija nutele treba da bude kao poslednji zglob na palcu, što je ekvivalent jedne kašičice.
-
Pročitajte i...
Kako poboljšati zdravlje creva?
Zdravlje creva je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje organizma, uključujući i zdravlje srca. Nutricionistkinja Viktorija Tejlor razgovara sa stručnjakom za zdravlje creva, dr Megan Rosi.
Tri sporne navike koje povećavaju rizik od dijabetesa
Nije tajna da je hranljiva, uravnotežena ishrana važna komponenta vašeg ukupnog zdravlja.
Prirodni saveznik zdravlja i ukusa: Vreme je za paradajz!
Iako paradajz možemo da nađemo u prodavnicama tokom cele godine, tek sada, s početkom letnje sezone, stiže domaći paradajz punog ukusa, mirisa i nutritivne vrednosti.
13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom
Da li često konzumirate slatka peciiva za doručak i primećujete li da baš ta navika može da vas natera da posegnete za još nečim slatkim dva sata kasnije? Da li uzmete čokoladicu kako biste prebrodili popodnevni pad energije – a zatim posegnete za kolom da biste se oporavili od tog „pada nakon pada“?
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: